Laba’nın ”ELearning Algı Araştırması”nın sonuçları İstanbul’da açıklandı
GÜNDEMNielsenIQ NonFMCG Sektör Lideri Dilek Baylam: ”Online eğitimleri tercih etme sebepleri arasında yüzde 59 oranıyla kariyere katkı sağlaması başı çekerken bireysel gelişimlerine katkı sağlaması nedeniyle tercih edenlerin oranı yüzde 57 olarak öne çıkıyor” ”Yakın zamanda iş dünyası ile ilgili online eğitim satın aldığını belirten katılımcıların yüzde 72’si üniversitede öğrendikleri bilgilerin hızla eskidiğini söylüyor”
İSTANBUL (AA) Uluslararası eğitim platformu Laba'nın, "NielsenIQ Türkiye" ile ülke genelinde yaptığı "ELearning Algı Araştırması"nın sonuçları basın toplantısıyla duyuruldu.
Beşiktaş'taki bir kafede düzenlenen toplantıya Laba Üst Yöneticisi (CEO) Yevhen Feldman, Laba Türkiye Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, NielsenIQ NonFMCG Sektör Lideri Dilek Baylam ile çok sayıda davetli katıldı.
Tuzlakoğlu, burada yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüs ile çevrim içi eğitim sektörü için yeni bir dönemin başladığını söyledi.
Pandemi döneminin evden çalışma modelinin şekillenmesinde etkili olduğunu, çalışanların bu sayede kişisel gelişimleri için daha çok zaman yaratabildiklerini belirten Tuzlakoğlu, "ELearning Algı Araştırması"nın genel anlamda sektöre büyük bir katkısı olacağını dile getirdi.
NielsenIQ NonFMCG Sektör Lideri Baylam ise pandemi ile birlikte yükselen bir trend haline gelen çevrim içi eğitimlerin katılımcıların kariyerleri ve iş yaşamını desteklemenin yanı sıra çalışma ile iş arama motivasyonlarında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
Baylam, çevrim içi eğitimlerin özellikle aktif çalışma hayatı olanların en çok tercih ettiği yöntemlerin başında geldiğini vurgulayarak, "ELearning Algı Araştırması'na göre online eğitim alanların yüzde 72'si, üniversitede öğrendikleri bilgilerin hızla eskidiğini dile getirirken, katılımcıların sadece yarısı üniversite diplomasını hedefledikleri kariyer ve maddi kazanç noktasında yeterli buluyor. Araştırma sonuçlarına göre, yakın zamanda iş dünyası ile ilgili online eğitim satın aldığını belirten katılımcıların yüzde 72'si üniversitede öğrendikleri bilgilerin hızla eskidiğini söylüyor." dedi.
Araştırmaya göre katılımcıların sadece yüzde 50'sinin üniversite diplomasının hedefledikleri kariyer için yeterli olduğunu düşündüğünün altını çizen Baylam, şöyle devam etti:
"Yüzde 54'ü ise kendi işini kurmasında ve çok kazanmasında üniversite eğitiminin etkili olacağını düşünüyor. Katılımcıların yarısı, daha az para kazanacağını bilse bile kesinlikle üniversitede eğitim gördüğü alanda çalışmak istediğini söylüyor. Online eğitimleri tercih etme sebepleri arasında yüzde 59 oranıyla kariyere katkı sağlaması başı çekerken bireysel gelişimlerine katkı sağlaması nedeniyle tercih edenlerin oranı yüzde 57 olarak öne çıkıyor. Sadece yeni şeyler öğrenmek istedikleri için online eğitim alan katılımcıların oranı ise yüzde 50. Katılımcıların online eğitim seçimlerinde etkili olan en önemli unsur ise yüzde 59 ile eğitmen kalitesi olarak öne çıkıyor."
Araştırma sonuçları
Araştırma, 2145 yaş arası aktif iş hayatına katılım sağlayan ve çevrim içi eğitim alan Türkiye genelindeki 506 kişiyle yapıldı.
İş dünyası ile ilgili eğitimleri hangi sıklıkla almayı tercih ettikleri sorusunun yöneltildiği katılımcıların yüzde 15'i "2 haftada 1", yüzde 10'u "3 haftada 1", yüzde 15'i ise "ayda 1 kez" seçeneğini tercih ettiğini belirtti.
Tüm katılımcılar özelinde bir değerlendirme yapıldığında ise ortalama olarak 1 kişinin yılda 9 kez çevrim içi eğitim satın alması dikkati çekti. Katılımcıların yüzde 31'i ise en çok kış mevsiminde çevrim içi eğitim satın almayı tercih ettiklerini belirtirken katılımcıların yüzde 29'u bu tercihin mevsime bağlı olmadığını kaydetti.
Araştırmaya katılanların yüzde 84'ü çevrim içi eğitimlerin yeniliğe teşvik ettiğini, yüzde 82'si ise iş verimini yükselttiğini ifade etti. Katılımcıların yüzde 88'i şirketlerin çalışanlarına özel eğitimler planlamasının motivasyonu artıracağını dile getirirken, yüzde 57'sinin eğitim ödemelerini şirketlerinin yaptığını kaydetti.
Araştırmaya katılanların yüzde 79'u ise iş seçiminde kurumun sunduğu eğitim fırsatlarını göz önünde bulundurduğunu ifade etti.
İlginizi Çekebilir
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?
Yetkisiz çakar ve ruhsatsız silaha cezalar arttırıldı
Yetkisiz çakar kullanımına ve ateşli silahlara yönelik cezaların artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Cumhur İttifakı'nda görüş ayrılığı yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türk milletinin özüdür. Yedi düvel topuyla tüfeğiyle üzerimize gelse bile ilke ve irademizden milim taviz vermedik, vermeyeceğiz" dedi.