Kastamonu Vali Yardımcısı Kılıçarslan’dan Kovid19’da kontrollü normalleşme uyarısı
GÜNDEMKASTAMONU (AA) Yeni tip koronavirüs (Kovid19) risk değerlendirme haritasına göre orta riskli iller arasında yer alan Kastamonu'da Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan kontrollü normalleşme sürecinde dikkatli olunması gerektiğini söyleyerek, "Rakamın yükselmesi demek bizim bir üst risk grubuna geçmemiz demek." dedi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından İl Özel İdaresi Misafirhanesi'nde İçişleri Bakanlığınca 2021 yılının Afet Eğitim Yılı ilan edilmesi ve 17 Mart haftasının Deprem Haftası dolayısıyla basın toplantısı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Kılıçarslan, kent merkezi ve 19 ilçede AFAD Farkındalık Eğitimlerinin verilmeye başlandığını belirtti.
Kastamonu'da 200 binin üzerinde kişiye ulaşmayı planladıklarını anlatan Kılıçarslan, eğitimlerle vatandaşları bilinçlendirmeyi ve afetlerde oluşacak zararı en aza indirmeyi hedeflediklerini anlattı.
Kastamonu'da 12 Şubat'ta 4,5 büyüklüğünde bir deprem yaşandığını hatırlatan Kılıçarslan, "Deprem yaşamın bir gerçeği. Bir deprem olsa bile can ve mal kayıplarını en az düzeyde olması tek amacımızdır. O sebeple bu bilgilendirmeleri önemli görüyoruz." dedi.
Kastamonu'nun Kovid19 orta riskli iller arasında yer aldığını hatırlatan Kılıçarslan şunları söyledi:
"Rakamların yükselmesi halinde önce yüksek daha sonra da çok yüksek riskli iller arasına girebiliriz. Dün şehir merkezindeki kalabalığı, yoğunluğu gördüğümde endişelendim. Bizim amacımız rakamları düşürüp az riskli iller arasına girmek. Umarım risk durumumuz artmaz. Biz özelikle en yoğun olan yerlerde özellikle pazarlar ve AVM'ler olmak üzere sürekli dolaşıyoruz. Vatandaşımız maske ve mesafeye uyuyor ama rakamlarımız yükseliyor. Rakamın yükselmesi demek bizim bir üst risk grubuna geçmemiz demek. Umarım korktuğumuz şey başımıza gelmez. Esnafımızın iş yerleri yeniden kapatılırsa bu da hoş olmaz. Umarım Kastamonulu vatandaşlarımız, ilçeler de dahil olmak üzere en azından bunu korur mümkünse daha da düşürmeye çalışırız. Aksi halde bir üst risk grubuna gireriz bu daralma demektir."
Toplantıda İl AFAD Müdahale Şube Müdürü Suat Tüfekçi ile İl AFAD Arama ve Kurtarma Teknisyeni Remzi Yeşilçimen sunum yaptı.
Toplantıya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ekrem Küçükbayram ile AFAD yetkilileri katıldı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?