İzmirli depremzedeler konteyner kentte yeni yaşamlarına başladı
GÜNDEMDepremzedelerden Salih Altun: ”Çadırın imkanları da iyiydi. Buraya geldik A’dan Z’ye her şey çok güzel. Sıcak suyu, ısınması, hijyenik bir ortam var. Benim çocukluğumun geçtiği mahalleye benzetiyorum burayı” Depremzede Ayla Yalçın: ”Çadırdan çok daha iyi bir yer. 5 kişi çok rahat kalabilir. Her şeyi çok ince detayına kadar düşünmüşler. Yorgan, yastık, tencere, tava, ne gerekiyorsa temel ihtiyacımız için her şeyi bırakmışlar”
İZMİR (AA) İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından evleri yıkılan veya ağır hasar gören yaklaşık 100 aile, AFAD koordinasyonunda kurulan konteyner kentte yeni yaşamlarına başladı.
AFAD koordinasyonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Karayolları ve Devlet Su İşleri ekiplerinin katılımıyla Haydar Aliyev Caddesi'nde 5 Kasım'da kurulumuna başlanan 493 konteynerlik yaşam alanı, hizmete girdi.
Depremzedeler, çadırlardan konteyner kente taşınmaya başladı. Şu ana dek, 100 aileden 280 kişi konteyner kente yerleşti.
Kalorifer sistemiyle ısıtılan 21 metrekare büyüklüğündeki konteynerlerde duş, tuvalet ve sıcak su donanımlarının yanı sıra internet gibi hizmetler de depremzedelere sunuluyor.
Konteyner kentin bir sokağına Rıza Bey Apartmanı enkazından 91 saat sonra kurtarılan Ayda'nın, bir sokağına da Doğanlar Apartmanı enkazından 65 sonra çıkarılan Elif'in ismi verildi.
"Konteyner kenti çocukluğumun geçtiği mahalleye benzetiyorum"
Depremzedelerden Salih Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden sonra çadır kentte kendilerine yer verildiğini ve yaşamlarını orada sürdürdüklerini söyledi.
Konteyner kentin hazırlanmasının ardından 4 çocuğuyla yeni yaşam alanlarına taşındıklarını aktaran Altun, burada kendileri için hemen her şeyin düşünülmüş olmasını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.
Apartmanlarına orta hasar verilmesi nedeniyle evlerine dönemediklerini anlatan Altun, "Çadırın imkanları da iyiydi. Buraya geldik A'dan Z'ye her şey çok güzel. Sıcak suyu, ısınması, hijyenik bir ortam var. Çocukluğumun geçtiği mahalleye benzetiyorum burayı. Aynı zamanda site gibi. Güvenliğinden, yetkilisine her şey var. Yetkililer de vatandaşların ihtiyaçlarını hemen karşılıyorlar." dedi.
Depremzede Ayla Yalçın da depremde binalarının ağır hasar aldığını, daha sonra da kontrollü olarak yıkıldığını söyledi.
Konteyner kente yeni taşındığını ve yetkililerin kendilerine çok yardımcı olduğunu anlatan Yalçın, "Benim kalacak hiçbir yerim yoktu. Depremde şehir dışındaydım. Geldiğimde AFAD görevlileri çok ilgilendiler. Yapabilecek hiçbir şeyimiz yok ama bizim için güzel bir yer olmuş. Çadırdan çok daha iyi bir yer. 5 kişi çok rahat kalabilir. Her şeyi detayına kadar düşünmüşler. Yorgan, yastık, tencere, tava, ne gerekiyorsa temel ihtiyacımız için her şeyi bırakmışlar." diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?