© Müzakerat 2017 - 2021

Hiçbir dönemde bu kadar hançer yemedik

Biri vaktiyle Taraf gazetesinin yazı işleri müdürlüğünü yapmış, diğeri FETÖ'nün bir gazetesinde köşe yazarlığı...
Hemen belirtelim:
Daha sonra ikisi de FETÖ'nün yayın organlarından ayrıldılar.
Biri Erbakan'a da Milli Görüş çizgisine de öteden beri (en hafif ifadeyle) mesafeli; diğerininhakkını teslim edelim; "Savunan adam" diye yazılar yazmış vaktiyle.
Geçenlerde...
Milli Görüş çizgisinde yayın yapmak amacıyla kurulan ama zamanla ortak noktaları, Erdoğan ve AK Parti karşıtlığı olanların arzı endam ettiği mecraya dönüşen (adı lazım değil) bir televizyon kanalında program yapmışlar.
Genç ve "sinsi" olanı pas verince, yaşlı olanı "28 Şubat döneminde bile kendimi bu kadar kısıtlanmış hissetmedim..." demiş.
Medyada epey konuşulmuştu hani.
Fakire soracak olursanız, hissiyat tartışılmaz. Nihayetinde adam hissediyor, "öyle hissetme" diyemezsiniz.
Lakin çok geçmeden aynı "hissiyatı" paylaştığı, yıllar yılı "gönül" ve "hizmet" verdiği kendi camiasıyla da bi şekilde yollarını ayırmış.
"Sinsi" ondan daha "hisli" olacak ki bunu bile, "bakın işte hissiyatında ne kadar da haklıymış" şeklinde değerlendirmiş.

***

28 Şubat süreci deyince sizin aklınıza ne geliyor bilmem ama benim aklıma "garnizonun" sivil hayata "balans ayarı" çekme gayretleri geliyor.
Yani...
Başörtüsü yasağı, İmam Hatiplerin kapatılması, yaz aylarında çocukların Kur'an Kursu'na gitmelerinin yasaklanması, Erbakan'ın genel başkanlığını yaptığı Refah Partisi'nin kıstırılması...
Bugün illaki bir "kısıtlanma hissinden" bahsedilecekse...
28 Şubat sürecine karşı mücadele verenler değil, 28 Şubatçıların "kendilerini kısıtlanmış" hissetmesi doğaldır.
Aksi durum, ya bilemediğimiz gizli bir "hissiyatın" ifadesi ya da "hissiyat ayarlarının" dalaletidir.
Anlaşılan o ki...
Kamusal hayattaki "din ve vicdan özgürlüğünün" yansıması üzerinden değil, salt "ifade özgürlüğü" üzerinden 28 Şubat "benzerliği" kuruluyor.


O halde soralım:

 

yazının devamı için tıklayın

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER