Giresun Adası’nda gelecek yıl yeni arkeolojik kazılar gerçekleştirilecek
GÜNDEMGİRESUN (AA) Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun Adası'nda, gelecek yıl başlayacak kazı çalışmalarının uzun süre devam edeceğine ve çok önemli tarihi eserlerin gün yüzüne çıkacağına inandıklarını söyledi.
Giresun Adası'nda incelemelerde bulunan Vali Ünlü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ve Giresun Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gazanfer İltar'dan adada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Vali Ünlü, burada gazetecilere, önceki yıllarda adada kazı çalışmalarının yapıldığını ve buranın tarihine ışık tutacak önemli bulgulara ulaşıldığını belirtti.
Adanın çok önemli bir hazine, kültür varlığı olduğuna işaret eden Ünlü, "Burası Doğu Karadeniz'in yaşanabilir tek adası, mitolojik bir ada, efsanelere konu olmuş bir ada." dedi.
Ünlü, gelecek yıl adanın yeni bölgelerinde arkeolojik kazı çalışmaları yapılacağını kaydederek, bunun için kazıların yapılacağı alanlarda yer tespitlerinin tamamlandığını aktardı.
Önemli tarihi bulgulara ulaşılmasını hedeflediklerini dile getiren Ünlü, şöyle devam etti:
"Burada önümüzdeki yıl başlayacak kazı çalışmalarının uzun süre devam edeceğine ve çok önemli tarihi eserlerin gün yüzüne çıkacağına inanıyoruz. Bu tarihi eserlerimizi yapacağımız yürüyüş rotasında konumlandırarak burayı Giresun için önemli bir turizm merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu değerleri tekrar gün yüzüne çıkararak halkımızla buluşturmak istiyoruz."
Vali Ünlü, Giresun Adası'nı 2021 yılında Kovid19 salgınına rağmen 2530 bin kişinin ziyaret ettiğini ve bunun önemli bir rakam olduğunu belirterek, adayı gelecek yıl önemli bir kültür durağı haline getirmek istediklerini söyledi.
Doç. Dr. Gazanfer İltar ise Giresun Adası'ndaki arkeolojik çalışmaları 2009'dan bu yana devam ettirdiklerini, daha önce kilise, şapel kazılarının tamamlandığını, gelecek yıl yapılacak yeni kazı alanları ve yol haritasının belirlendiğini aktardı.
İlginizi Çekebilir
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?
Yetkisiz çakar ve ruhsatsız silaha cezalar arttırıldı
Yetkisiz çakar kullanımına ve ateşli silahlara yönelik cezaların artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Cumhur İttifakı'nda görüş ayrılığı yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türk milletinin özüdür. Yedi düvel topuyla tüfeğiyle üzerimize gelse bile ilke ve irademizden milim taviz vermedik, vermeyeceğiz" dedi.