Cumhuriyetimizin ikinci asrını terakki devri haline dönüştürmekte kararlıyız
GÜNDEMAmasya'nın Orta Karadeniz sahilini iç kesimlere bağlayan ve oradan sınırlara kadar uzanan yol güzergahlarının önemli bir geçiş noktası olduğunu vurgulayan Erdoğan, ülkenin her şehri gibi son 20 yılda hızla gelişen Amasya'nın ulaşım ihtiyacına cevap vermek için başlattıkları kara yolu projesinin en önemli bölümlerinden birinin de bu tünel olduğunu söyledi.
Merzifon-Osmancık arasındaki güzergahta 921 metrelik tünelin yanı sıra 3,6 kilometreyi bulan bağlantı yolları ve 4 köprünün de yer aldığını anımsatan Erdoğan, keskin virajları sebebiyle yolculuk süresini ve güvenliğini olumsuz etkileyen, eski yolu devre dışı bırakan tünel geçişi sayesinde artık vatandaşların bu güzergahta huzurla seyahat edebileceklerini belirtti.
"Vakit ve akaryakıttan yılda 21,4 milyon lira tasarruf sağlayacak"
"Özellikle kış mevsiminde bu yolun çilesini bilenler için Badal Tüneli çok daha büyük bir anlama sahiptir" diyen Erdoğan, sadece vakitten ve akaryakıttan yılda 21,4 milyon lira tasarruf sağlayacak, karbon emisyonunu 265 ton azaltacak projeyi, 760 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiklerini aktardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:
"Altyapıda gösterdiğimiz başarıyı bilimde, teknolojide, araştırma geliştirmede sürdürmedikçe, evlatlarımızı değerlerimizle yoğurarak yetiştirmedikçe bu hedefi yakalayamayız. İşte bunun için önümüzdeki dönemde bilim ve teknolojiyi hem de değerler eğitimini, medeniyet ve kültür bilincini önceliklerimizin en başına alıyoruz. Hiçbir günlük tartışma bu temel önceliğin önüne geçemez, geçmemelidir. Maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı olarak gördüğümüz evlatlarımızı bu anlayışla geleceğe hazırlamak mecburiyetindeyiz. Bu amaçla Cumhuriyetimizin 100. yılını demokrasi ve kalkınma atılımlarımızın sembolü haline getirdik. Aynı şekilde 2053 ve 2071 tarihlerini, Türkiye Yüzyılı'nın ara hedefleri olarak kayıtlara geçirdik. Açılışını yaptığımız tünel gibi projeleri, bu tarihi yürüyüşün son eksiklerini tamamlama vesilesi olarak görüyoruz."
Erdoğan, açılış sırasında, "Her zaman söylüyoruz; yol medeniyettir. Medeniyet yolumuz, medeni dünyanın güçlü ülkesi Türkiye'nin şehzadeler şehri Amasya'ya hayırlı olsun" diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?