Çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanı İsmail Akaltun Medical Park Gaziantep’te
SAĞLIK
İSTANBUL (AA) Çocuk ve ergen psikiyatrisi uzmanı Doç. Dr. İsmail Akaltun, Medical Park Gaziantep Hastanesinde hasta kabulüne başladı.
Medical Park'tan yapılan açıklamaya göre, Doç. Dr. Akaltun, çocuklara yönelik gerçekleştirdiği sağlık hizmetleri ve yan dal branşlarıyla bölgede öne çıkan Gaziantep Hastanesinde hizmet vermeye başladı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 2004'te tıp eğitimini tamamlayan Akaltun, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalında 2014 yılında uzmanlığını gerçekleştirdi.
Doç. Dr. Akaltun, ilk olarak 2004'te Diyarbakır Çermik Devlet Hastanesi'nde pratisyen hekimlik, 2005'te Sağlık Grup Başkanlığı görevi, 2008'de Adana Numune Hastanesi Üroloji Bölümü'nde asistanlık görevini üstlendi.
Akaltun, 2009'da İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde, 2014'te Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, 2015'te Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 20162021 döneminde Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev aldı.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesine Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı olarak 2021'den bu yana çalışan Akaltun, son olarak Medical Park Gaziantep Hastanesi'nin hekim kadrosuna dahil oldu.
Yurt içinde ve yurt dışında uluslararası bir çok kongre ve seminere katılan, çok sayıda akademik araştırma ve yayına dahil olan Doç. Dr. İsmail Akaltun'un ilgi alanları alanları arasında otizm, disosiyatif bozukluk, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, anksiyete bozuklukları, obsessif kompulsif bozukluk ve depresyon bulunuyor.
İlginizi Çekebilir
Her 10 kişiden biri KOAH
Dünyadaki en yaygın sağlık sorunlarından biri de KOAH… Öyle ki her 10 kişiden birinde görülüyor. Hastalıktan korunmanın başlıca yolu ise sigaradan uzak durmaktan geçiyor.
Sağlık sistemimizi lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız
Sağlık Bakanı Memişoğlu, "Özel hastanelere ilişkin denetimler aralıksız devam ederken özel sağlık kurumlarına ilişkin yapısal reformlar da bakanlığımızın gündemindedir. Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız" dedi.
Dünyanın ilk akciğer kanseri aşısı denemeleri yedi ülkede başlatıldı
Dünyanın ilk mRNA akciğer kanseri aşısı, Türkiye'nin de dahil olduğu 7 ülkedeki hastalar üzerinde denenmeye başladı. Uzmanlar, bu aşının binlerce hayatı kurtarma potansiyelini "çığır açıcı" olarak nitelendiriyor.
30'u yerli 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı.