Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Yeşilay ziyaretinde konuştu:
GÜNDEM”Kentsel dönüşüm projeleri ile bilhassa bağımlılığın daha da yayıldığı çöküntü alanlarını ihya edecek çalışmalar yürütüyoruz” ”Yeşilay’ımız için rehabilitasyon ve danışma merkezi olarak kullanılmak üzere 30 ilimizde, 13 tanesi kullanıma hazır binadan ve arsalardan oluşan toplam 148 bin metrekarelik taşınmazımızı 49 yıllığına bedelsiz olarak devrettik” ”Şu an yine Diyarbakır ve Bursa’mızda Yeşilay danışma merkezi için tahsis ettiğimiz alanlarda inşa çalışmalarına TOKİ eliyle hızla devam ediyoruz”
İSTANBUL (AA) Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşüm projeleri ile bilhassa bağımlılığın daha da yayıldığı çöküntü alanlarını ihya edecek çalışmalar yürütüyoruz." dedi.
Yeşilay Haftası dolayısıyla Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi'ni ziyaret eden Kurum, bağımlılıklarla mücadele faaliyetleri kapsamında kurulacak danışma merkezleri için Hazine taşınmazlarının Yeşilay'a tahsis edilmesini içeren iş birliği protokolü çerçevesinde yapılacak çalışmalara dair açıklamalarda bulundu.
Geçen aralık ayında, vatandaşları zararlı alışkanlıklardan korumak ve bağımlılıklarla mücadele faaliyetlerini yaygınlaştırmak amacıyla Yeşilay'la iş birliği protokolüne imza atıldığını hatırlatan Kurum, şu bilgileri verdi:
"Kızılay ve Yeşilay'la yaptığımız bu özel protokolle 76 ilimizdeki birçok hazine taşınmazımızı 49 yıl süre ile kurumlarımıza bedelsiz tahsis ettik. Yeşilay'ımız için rehabilitasyon ve danışma merkezi olarak kullanılmak üzere 30 ilimizde, 13 tanesi kullanıma hazır binadan ve arsalardan oluşan toplam 148 bin metrekarelik taşınmazımızı 49 yıllığına bedelsiz olarak devrettik. Şu an yine Diyarbakır ve Bursa'mızda Yeşilay danışma merkezi için tahsis ettiğimiz alanlarda inşa çalışmalarına TOKİ eliyle hızla devam ediyoruz."
Kurum, alkol, sigara ve uyuşturucu kullanımının insan hayatı için çok büyük tehlike arz ettiğini, araştırmaların dünyada insanların bu tür zararlı madde kullanımına eğilimlerinin her geçen gün artığını gösterdiğini aktarırken, "2009'da 15 ila 64 yaş aralığındaki dünya nüfusunun yüzde 4,8'i madde kullanırken, 2018'de bu oran ne yazık ki yüzde 5,3'e ulaştı. 2019 yılında ise dünyada 585 bin insan uyuşturucudan öldü. Hem kullanım hem de ölüm sayıları maalesef artıyor." diye konuştu.
Türkiye'nin bu konuda güvenli olduğunu ancak istikrarlı politikaları ve kapsamlı tedbirleri kararlılıkla, titizlikle hayata geçirmesi gerektiğini vurgulayan Kurum, "Uyuşturucu, alkol, sigara ve teknoloji bağımlılığı her şeyden önce toplumsal bir sorundur. Bu sorunlar ve zararlı alışkanlıklarla mücadelede devletin yanı sıra, bireylere, ailelere, medyaya, sivil toplum kuruluşlarına, hepimize çok önemli görevler düşüyor. Bize emanet edilen bedenimizi, sağlığımızı korumak hepimizin öncelikli vazifesidir." dedi.
"Bağımlılığın yayıldığı çöküntü alanlarda dönüşüm çalışması yürütüyoruz"
Bakan Murat Kurum, her ile gençlik merkezleri, millet kütüphaneleri, millet bahçeleri, spor kompleksleri, açıkkapalı spor salonları, bisiklet ve yürüyüş yolları, yüzme havuzları, yaşam alanları inşa ettiklerini anlatarak, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ilgili diğer bakanlıklarla da yaptıkları protokoller çerçevesinde ülkedeki okul ve yurt sayısının inşasını hızlı bir şekilde yapmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.
Üniversitelerle de bu kapsamda çok önemli bir süreç yürüttüklerini dile getiren Kurum, şunları kaydetti:
"Kentsel dönüşüm projeleri ile bilhassa bağımlılığın daha da yayıldığı çöküntü alanlarını ihya edecek kentsel dönüşüm çalışmalarımızı yürütüyoruz ve bu kapsamda projelerimizi yaparak şehirlerimizi, şehirlerimizin alt yapısını, o çöküntü alanları daha yaşanabilir mekanlar haline getirmeye gayret gösteriyoruz ve bu projelerimizi bu anlayışla gerçekleştiriyoruz."
Bakan Kurum, bu anlamda Yeşilay'la çok önemli bir proje yürüttüklerini ve bunu sürdüreceklerini belirterek, Türkiye'de ihtiyaç duyulan her yerde bu faaliyetleri gerçekleştirmek için çalışmalar yaptıklarını vurguladı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?