Çankırı, Kastamonu ve Çorum’da kontrollü normalleşme sürecinde işletmeler hizmete açıldı
GÜNDEMÇANKIRI (AA) Çankırı, Kastamonu ve Çorum'da kontrollü normalleşme süreciyle restoran, kafeterya, pastane, kıraathane ve çay bahçesi gibi mekanlar, yüzde 50 kapasiteyle hizmete başladı.
Yeni tip koronavirüs (Kovid19) risk değerlendirme haritasına göre, orta riskli kategoride yer alan Çankırı'da işletmeciler dükkanlarını açarak temizlik yapmaya başladı.
Kafe işletmecisi olan Alper Filiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun bir aranın ardından açıldıkları için mutluluk duyduklarını söyledi.
Kapalı kaldıkları sürede hem çalışanlarının hem de kendilerinin mağduriyet yaşadıklarını dile getiren Filiz, "İnşallah herkes tedbirlere uyarak hareket eder, tekrar kapanma durumu olmadan virüs bitmiş olur. Açıldığımız için mutluyuz." dedi.
Kastamonu
Kovid19 risk değerlendirme haritasına göre orta riskli iller arasında yer alan Kastamonu'da da yeni normalleşme süreci kapsamında kafe, restoran gibi işletmelerin açılmasıyla şehrin birçok noktasında hareketlilik yaşanıyor.
Sosyal mesafe kuralına dikkat edilen işletmelerde vatandaşların kurallara uyduğu gözlendi.
Çorum
Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre her 100 binde 28,12 Kovid19 hastasının bulunmasıyla orta riskli iller kategorisinde yer alan Çorum’da yeni normalleşme kapsamında kafe ve lokantalar müşteri kabul etmeye başladı.
Belli saatlerde yüzde 50 kapasiteyle hizmet verecek işletmeler, günün erken saatlerinden itibaren hazırlıklarına başladı.
Geçen yıl kasım ayından bu yana müşteri kabul edilememesi nedeniyle depolara kaldırılan masa ve sandalyeler, yeni normalleşme süreciyle tekrar işletmelerdeki yerini aldı.
İşletmelerinde yeniden müşteri ağırlamanın heyecanını yaşayan kafe ve lokanta sahipleri, belirlenen kurallara uyarak hizmet vermeye hazırlanıyor.
Küresel bir zincir kahve markasının Çorum'da işletmeciliğini yapan Zeynep Yarımca, hizmet sektöründe yer alan kafeler için insanların vazgeçilmez unsur olduğunu söyledi.
Kısıtlama döneminde "gelal" şeklinde hizmet verdiklerini anlatan Yarımca, "Bir süredir müşteri kabul edemesek de hizmetimize devam ettik fakat burada insanlarla birlikte olmak çok farklı bir duygu. Şimdi yeniden müşterilerimizin sesiyle buluşmak bizi çok mutlu ediyor." diye konuştu.
Yarımca, kurallara uyularak, tekrar kapanma yaşanmaksızın işletmelerin müşterileriyle birlikte olmaya devam etmesini temenni etti.
Lokanta işletmecisi Ekrem Toydemir ise yeniden müşterilerine kavuşmalarını sağladığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
Sağlık Bakanlığının belirlediği kurallara göre müşteri kabul edeceklerine dikkati çeken Toydemir, "Paket ve 'gelal' servis hizmeti verdik. Bugünden itibaren lokantamızı açtık. Çok mutluyuz, inşallah tekrar kapanma olmaz." diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?