Bosna Hersek’te Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi iş birliğinde Kovid19 salgını ele alındı
GÜNDEMSARAYBOSNA (AA) Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Adulah Nakas Hastanesi ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi iş birliğinde yeni tip koronavirüs (Kovid19) salgınına yönelik "Kovid19 ve Kovid19 sonrası" konulu sempozyum düzenlendi.
Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, ilk Kovid19 vakasının 11 Mart 2020'de tespit edildiği Türkiye'de, "üçüncü dalgayla mücadele edildiğini" ifade etti.
Türkiye'nin kitlesel aşı çalışmalarına ocak ayında başladığını belirten Kazancıoğlu, "Kovid19 sonrasında geçen 15 ay içinde birlikte toplantı yapma şansımız olmamıştı. Bizim de bu ilk kez yüz yüze katıldığımız bir toplantı oldu ve biz de bundan büyük keyif alıyoruz." dedi.
Kazancıoğlu, Bosna Hersek'teki meslektaşlarıyla iş birliği yapmaktan da memnuniyet duyduklarını söyleyerek "Birlikten güç doğar. Bilgilerimizi, tecrübelerimizi ve edindiğimiz bilgileri birbirimize aktaracağız bundan sonra." diye konuştu.
Abdulah Nakas Hastanesi Müdürü Ismet Gavrankapetanovic de Kovid19'un tüm organları etkileyen bir virüs olduğunu ifade ederek "Kovid19 sonrası birçok nörolojik vakayla karşılaştık. Kovid19 sonrası etkiler tüm dünyada görülecek ne yazık ki." ifadelerini kullandı.
Odak sorunu ve psikolojik sorunlar yaşayan hastalarının olduğunu aktaran Gavrankapetanovic, bunların ileriki dönemde önemli bir araştırma konusu olacağını sözlerine ekledi.
Kazancıoğlu ve Gavrankapetanovic, iki hastane arasında genç doktorların tecrübe paylaşımına ilişkin iş birliği anlaşması imzaladı.
Sempozyumun devamında ise Bezmialem Vakıf Üniversitesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Tıp Fakültesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Tuncay, katılımcılara kalça ve diz protezlerinde robotik cerrahi hakkında bilgi verdi.
İlginizi Çekebilir
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?
Yetkisiz çakar ve ruhsatsız silaha cezalar arttırıldı
Yetkisiz çakar kullanımına ve ateşli silahlara yönelik cezaların artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Cumhur İttifakı'nda görüş ayrılığı yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türk milletinin özüdür. Yedi düvel topuyla tüfeğiyle üzerimize gelse bile ilke ve irademizden milim taviz vermedik, vermeyeceğiz" dedi.