Birleşik Krallık Devlet Bakanı Wendy Morton, Hatay’da ziyaretlerde bulundu
GÜNDEM
HATAY (AA) Birleşik Krallık Devlet Bakanı Wendy Morton, Hatay'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.
Birleşik Krallık Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Bakanlığı Nezdinde Avrupa Komşuluğu ve Amerika Kıtasından Sorumlu Bakan Morton ve beraberindekiler, ilk olarak Reyhanlı ilçesindeki Birleşmiş Milletler (BM) yardım yükleme merkezine gitti. Morton'un ziyareti burada basına kapalı gerçekleşti.
Ardından Cilvegözü Sınır Kapısı'na geçen Morton, Cilvegözü Mülki İdare Amiri Salih Altun'dan bilgi aldı.
Türkiye Suriye sınırındaki tampon bölgede bulunan yardım aktarım noktasını ziyaret eden Morton, daha sonra ilçedeki Avrupa Birliği (AB) Türkiye'deki Sığınmacılar için Mali Yardım Programı (FRIT) kapsamında, Türk Kızılay Hatay Toplum Merkezi iş birliğiyle hayata geçirilen "Tarım ve Hayvancılık Proje Uygulama Alanı"nda incelemelerde bulundu.
Morton, Hatay Valisi Rahmi Doğan'ı da makamında ziyaret etti.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?