Balıkçılar ağlara yapışan deniz salyası nedeniyle avlanamayınca tezgahtaki balığın fiyatı arttı
GÜNDEMTEKİRDAĞ (AA) Marmara Denizi'nde avlanmayı güçleştiren deniz salyasının (müsilaj) artmasıyla balıkçıların zorunlu paydosu, tezgahlardaki balık fiyatlarına yansıdı.
Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada deniz salyası nedeniyle balıkçıların uzun süredir ava çıkamadığını söyledi.
Denizden balık gelmeyince tezgahlardaki balık fiyatlarının da düşmediğini aktaran Pehlivanoğlu, "Havanın esmesi ve daha sonra da deniz salyasının başlamasıyla 23 haftadır balıkçılar kıyıda. Daha önce 3040 lira olan hamsi ve istavritin fiyatı 50 liradan aşağı düşmüyor. Tekrar balıkçıların denize açılıp kıyıya balıkla dönecekleri günleri bekliyoruz. İnşallah balık olur da hem tayfalar sevinir hem de vatandaşlar bol bol balık yer." diye konuştu.
Balıkçı Hasan Erol da zorunlu paydosun balık fiyatlarını etkilediğini dile getirdi.
Ava çıktıklarında balığın artmasıyla fiyatların normale döneceğine inandığını belirten Erol, şunları kaydetti:
"Bir iki haftadır kış şartları, lodos etkili oluyor. Ondan sonra da Marmara'da salya etkili olmaya başladı. Deniz salyasının ağlara yapışması avlanmayı zorlaştırdığı için balıkçılar paydos etti. Bunların hepsi ister istemez balık fiyatlarına da yansıyor. Balığın az olması fiyatların yüksek olmasına neden oluyor. Bazı yerlerde ucuza satılan balıklar da dolaplardan çıkarılıp satılan şoklu balıklardır. Canlı taze balıkla, şoklu balık arasında her zaman fark vardır."
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?