Ankara Kent Konseyi ile Başkent Üniversitesi iş birliği protokolü imzaladı
GÜNDEMANKARA (AA) Ankara Kent Konseyi (AKK), Başkent Üniversitesi ile kente dair ortak projeler üretmek ve faaliyetler yürütmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandığını bildirdi.
Konseyden yapılan açıklamaya göre, Başkent Üniversitesi Rektörlüğünde yapılan toplantıda, kurulumların ortak projeler üretmesi ve faaliyetler yürütmesini içeren protokol, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile Başkent Üniversitesi Kurucusu ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından imzalandı.
Genel protokolünün yanı sıra üniversitenin 4 çalışma merkeziyle de iş birliği yapılması için imza atıldı.
Bu kapsamda, Başkent Üniversitesi Göç Araştırmaları Merkezi, Türk Mutfak Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi, Seramik Sanat ve Uygulama Merkezi ile Afet, Eğitim, Müdahale Uygulama ve Araştırma Merkezi olmak üzere 4 alanda Ankara Kent Konseyinin ortak çalışmalar yürütmesi planlanıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Haberal, AKK Başkanı Yılmaz'a ve Kent Konseyine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, "Türkiye, dünyanın anahtarı konumundadır. Bizler, özellikle sağlık adına ülkemizin insanları için en üst düzeyde ve ne gerekirse yapıyoruz. Bilim ihraç ediyoruz. Artık Türkiye bilim ihraç eden konuma geldi. Dünyanın her yerinden tedavi için geliyorlar fakat bu da yetmez. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Bir tek eksiğimiz var, çalışmak.' Bugün bunun için buradayız." ifadelerini kullandı.
"Bizde başkan, konusunun uzmanıdır"
AKK Başkanı Yılmaz da Prof. Dr. Haberal'ın çalışma azimlerini artırdığını ifade ederek, konseyin deneyimle yürüyen bir yapıya sahip olduğuna işaret etti.
Üniversite ile bilimin ışığında ortak çalışmalar yürüteceklerini aktaran Yılmaz, "Kırsal kalkınmadan teknolojiye her alanda proje üreterek, projeleri muhataplarıyla buluşturuyoruz. Bugünkü başlıklarımız, aslında bizim hayallerimizle Başkent Üniversitesinin icraatlarının eşleştirilmesidir. Ankara Kent Konseyi, politik hiçbir cümle kurmadan, her sosyolojinin liyakatlisini birbiriyle tanıştırdığımız bir birlik ortamıdır. Bütçemiz yok, kaynağımız yok, hiyerarşimiz yok. Bizde başkan, konusunun uzmanıdır. Modern çağa uygun bir iradeyle süreç yönetiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
İmza törenine, AKK Yürütme Kurulu üyeleri, Serabral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) Başkanı Turgay Karakaş ve akademisyenler katıldı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?