ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Fasta üst düzey temaslarda bulundu
GÜNDEM
RABAT (AA) ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Fas'ta, Başbakan, Ulusal Güvenlik Başkanı, Dışişleri ve Afrika İşbirliği Bakanı ile görüştü.
Dışişleri ve Afrika İşbirliği Bakanlığı Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Fas'ı ziyaret eden Pompeo'nun başkent Rabat'ta Başbakan Sadeddin elOsmani tarafından kabul edildiği belirtildi.
Fas Ulusal Güvenlik Başkanı Abdullatif elHamuşi ile Dışişleri ve Afrika İşbirliği Bakanı Nasır Burita'nın da katıldığı görüşmede, "güvenlik alanında iş birliği, terörle mücadele, Sahel bölgesindeki istikrar ve koordinasyon konularının" ele alındığı aktarıldı.
Libya'daki krizin aşılması konusunda fikir alışverişi yapılan toplantıda, İran ve müttefiklerinin kuzey ve batı Afrika bölgesine nüfuz etme çabalarının da masaya yatırıldığı kaydedildi.
Doğuda Atlantik Okyanusu'ndan Kızıldeniz'e kadar uzanan 5 bin kilometrelik kuşak Sahel Bölgesi olarak adlandırılıyor. Sahel Bölgesi; Moritanya, Senegal, Mali, Nijer, Çad, Sudan, Burkino Faso ile Nijerya'yı kapsıyor.
ABD'nin bölgedeki stratejik müttefiki olarak gördüğü Fas'ı ilk defa ziyaret eden Pompeo temaslarının ardından ülkeden ayrıldı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?