TSK Trablus’taki tam donanımlı hastanede Libyalı güvenlik personeline sağlık hizmeti veriyor
TSK’nın Libya Görev Grubu Komutanlığı tarafından idare edilen, en modern ve teknolojik cihazlarla donatılmış Mitiga Rol2 Hastanesi, tamamı Türk uzman doktor ve sağlık personelinden oluşan kadrosu ile 7/24 faaliyet gösteriyor Başhekim Murat Kurnaz: ”Hastanemizin faaliyete başladığı 28 Ocak 2020 tarihinden bugüne kadar 21 binin üzerinde hastaya ayakta, 450 hastaya ise yatarak tedavi hizmeti verilmiştir. Ayrıca yaklaşık 300 hastanın ameliyatı başarıyla tamamlanmıştır” Hastanenin İdari Amiri Ahmet Coşar: ”Hastanemizde, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin yanı sıra dost ve kardeş Libya halkına sağlık hizmeti vermekten gurur ve mutluluk duyuyoruz”
TRABLUS (AA) MÜCAHİT AYDEMİR Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Libya Görev Grubu Komutanlığı tarafından idare edilen başkent Trablus'taki "Mitiga Rol2 Hastanesi", tam donanımlı yapısı ve uzman doktor kadrosu ile Libya halkına sağlık hizmeti sunuyor.
TSK, Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde meşru Libya hükümeti ile Kasım 2020'de imzalanan "Güvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırası" kapsamında Libya'daki eğitim, iş birliği ve danışmanlık faaliyetlerini sürdürüyor.
En modern ve teknolojik cihazlarla donatılmış Mitiga Rol2 Hastanesinde, TSK'nın uzman doktor ve sağlık görevlileri tarafından Libyalı sivil, asker ve güvenlik görevlilerine 7 gün 24 saat sağlık hizmeti veriliyor.
Hastanede acil servis, poliklinik, görüntüleme merkezi, ameliyathane, yoğun bakım, eczane, laboratuvar, diş ve yatarak tedavi bölümleri yer alıyor.
Başkent Trablus'taki hastaneyi görüntüleyen AA ekibi, burada görev yapan Türk sağlık personelinden bilgi aldı.
13 farklı branştan uzman doktorlar görev yapıyor
Başhekim Murat Kurnaz, Mitiga Rol2 Hastanesinin acil servis, poliklinik ve yatarak tedavi hizmetleri veren tam donanımlı bir sağlık kuruluşu olduğunu belirtti.
Hastanede 13 farklı branşta doktor ve yardımcı sağlık personeliyle aralıksız hizmet verildiğini vurgulayan Kurnaz, "Hastanemiz 28 Ocak 2020 tarihinde faaliyetine başladı. O günden bugüne kadar 21 binin üzerinde hastaya ayakta, 450 hastaya ise yatarak tedavi hizmeti verilmiştir. Ayrıca yaklaşık 300 hastanın ameliyatı başarıyla tamamlanmıştır." dedi.
Hastanenin İdari Amiri Ahmet Coşar da TSK personelinin buradaki misyonuna ilişkin şunları söyledi:
"Hastanemizde 22 yataklı 11 hasta odası, 2 ameliyat salonu, 3 yataklı yoğun bakım servisi, biyokimya, mikrobiyoloji ve PCR laboratuvarlarımız mevcuttur. Hastanemizde, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin yanı sıra dost ve kardeş Libya halkına sağlık hizmeti vermekten gurur ve mutluluk duyuyoruz."
Hastanede yeni tip koronavirüs önlemlerinin de kapsamlı bir şekilde uygulandığını belirten yetkililer, yatılı hastaların tümünün önce gerekli testlerden geçirildiğini aktardı.
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın