Yeşilköy Havalimanında kullanılmayan kargo binalarının yıkımına başlandı
GÜNDEMYıkımın 2 ay içinde tamamlanması hedefleniyor SMC Yıkım ve Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çubuk: Kargo uçakları, özel jetler, askeri uçaklar uçuşlarını sürdürüyor. Biz sadece kargonun, depoların bir bölümünü yıkıyoruz
İSTANBUL (AA) Türk havacılığına 86 yıl hizmet veren Atatürk Havalimanında, özel şirketlere ait kullanılmayan kargo bölümünün yıkım işlemlerine başlandı.
Ticari uçuşların 6 Nisan'da İstanbul Havalimanına taşınmasından sonra askeri uçaklar, özel jetler ve kargo uçaklarının kullandığı Atatürk Havalimanında yer hizmeti veren bazı özel şirketlere ait, artık kullanılmayan kargo binalarının çatısı sökülürken, demir bağlantılar ise parçalara ayrılıyor.
100 kişilik ekibin yürüttüğü yıkım, hava trafiğinde herhangi bir aksaklığa neden olmuyor.
Yıkılan yapıdan elde edilen demir, kablo ve çatı malzemelerinin geri dönüşüm fabrikalarına gönderileceği öğrenilirken, DHMİ İstanbul Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğünce açılan ihale kapsamında yıkım, söküm, taşıma ve saha 1, 2 ve 3 yıkım, söküm, taşıma uzaklaştırma işlemlerinin 2 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.
"Pisti olumsuz etkileyecek herhangi bir durum yok"
SMC Yıkım ve Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çubuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanındaki bazı kargo bölümlerinin, depoların yıkımını ihaleyle aldıklarını söyledi.
Profesyonel ekiple iş makineleri ve vinçlerle sökümlere başladıklarını aktaran Çubuk, çalışmalara yaklaşık 10 gündür başladıklarını ve yaklaşık 2 ayda bitirmeyi düşündüklerini dile getirdi.
Çubuk, şu anda malzemeleri söktüklerini belirterek, "Demir, pencere, kablo ve diğerlerini hiçbir şey israf olmayacak şekilde geri dönüşüm fabrikalarına göndereceğiz. Yıkım ve sökümlere başladık. Pisti olumsuz etkileyecek herhangi bir durum yok." dedi.
Şu anda sadece kargonun bir bölümünü yıktıklarını vurgulayan Çubuk, şunları kaydetti:
"Yıkım esnasında ortaya çıkan enkazı moloz olarak belediye döküm sahalarına dökeceğiz. Buradan çıkan malzemeleri de geri dönüşüm fabrikalarına göndereceğiz. Kargo uçaklarıyla alakalı herhangi bir sorun yok, seferlerine devam ediyor. Özel jetler, askeri uçaklar da uçuşlarını sürdürüyor. Biz sadece kargonun, depoların bir bölümünü yıkıyoruz. Uçuşlarda herhangi bir sıkıntı yok. 100 kişilik ekiple çalışıyoruz. Bunlar, iş güvenlik uzmanlarımız, doktorlarımız, mühendislerimiz. İnşallah kazasız, belasız bitirip teslim etmeyi düşünüyoruz."
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?