Yeni varyant yola çıktı: Hong Kong’da tespit edildi
SAĞLIKÇin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde, yeni tip koronavirüsün (COVID-19) ilk kez Güney Afrika'da tespit edilen "B.1.1.529" varyantına rastlandı.
Bernama’nın haberine göre, Hong Kong Sağlık Koruma Merkezi, bir otelde iki kişide “süper varyant” olarak nitelendirilen yeni COVID-19 varyantına rastlandığını açıkladı.
Bunun yanı sıra bölgede yurt dışı kaynaklı olduğu belirtilen 6 vaka tespit edildi.
Hindistan
Hindistan, Kovid-19 önlemleri kapsamında Güney Afrika ve diğer riskli ülkelerden gelen yolcular için tedbirleri artırmayı planlıyor.
Hindistan Sağlık Bakanı Rajesh Bhushan, yaptığı açıklamada, son zamanlarda esnetilen vize kısıtlamaları ve uluslararası seyahatlerin açılması göz önüne alındığında, virüsün ülke için ciddi halk sağlığı etkileri olduğunu kaydetti.
Filipinler
Filipinler Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 4 bin 863 kişide Kovid-19 tespit edildi, böylece vaka sayısı 2 milyon 830 bin 387'ye çıktı.
Son 24 saatte 142 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 48 bin 17'ye yükseldi.
Çin
Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınında son 24 saatte Çin ana karasında 13 vaka tespit edildi.
Yeni varyant
Güney Afrika Cumhuriyeti ile Botsvana'da, COVID-19'un çok sayıda mutasyona uğramış, "B.1.1.529" olarak isimlendirilen yeni bir varyantına rastlandı.
Güney Afrika'dan Hong Kong'a seyahat eden 1 kişide görülen ve "süper varyant" olarak nitelendirilen türün 32 mutasyona sahip olduğu ifade ediliyor.
İlginizi Çekebilir
Her 10 kişiden biri KOAH
Dünyadaki en yaygın sağlık sorunlarından biri de KOAH… Öyle ki her 10 kişiden birinde görülüyor. Hastalıktan korunmanın başlıca yolu ise sigaradan uzak durmaktan geçiyor.
Sağlık sistemimizi lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız
Sağlık Bakanı Memişoğlu, "Özel hastanelere ilişkin denetimler aralıksız devam ederken özel sağlık kurumlarına ilişkin yapısal reformlar da bakanlığımızın gündemindedir. Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız" dedi.
Dünyanın ilk akciğer kanseri aşısı denemeleri yedi ülkede başlatıldı
Dünyanın ilk mRNA akciğer kanseri aşısı, Türkiye'nin de dahil olduğu 7 ülkedeki hastalar üzerinde denenmeye başladı. Uzmanlar, bu aşının binlerce hayatı kurtarma potansiyelini "çığır açıcı" olarak nitelendiriyor.
30'u yerli 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı.