Yaz okulları çocukların kendini geliştirmesine katkı sağlıyor
GÜNDEMTÜGVA Ortaokul Koordinatörü Fatih Yüksel: ”Çocuklarımız Kur’anı Kerim, hadis, siyer derslerinin yanında yüzmeyi ve okçuluğu öğreniyor. Basketbol, voleybol, futbol ile alakalı kendilerini geliştiren binlerce öğrencimiz var. Bu şekilde yazı dolu dolu geçirmiş oluyoruz”
SAKARYA (AA) Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) Ortaokul Yaz Okulu Projesiyle çocukların kültürel, milli ve manevi yönden kendilerini geliştirmelerine katkı sunuluyor.
Sakarya'daki kapanış töreni için kente gelen TÜGVA Ortaokul Koordinatörü Fatih Yüksel, AA muhabirine, Türkiye genelinde 81 ilde yaklaşık 118 bin öğrenciyle yaz okullarını tamamlayacaklarını söyledi.
Yüksel, "Yaz okullarımızda Kur'anı Kerim, hadis, siyer, ilmihal ve adabımuaşeret derslerimizin yanı sıra kültürel, sportif faaliyetlerimiz, oyunlar, yarışmalar şeklinde bu 6 haftayı tamamlıyoruz." dedi.
Ailelerden güzel dönüşler aldıklarını belirten Yüksel, telefon, tablet, televizyon, internet gibi faktörlerin çocukları olumsuz yönde etkilediğini, yaz okullarıyla bunun önüne geçtiklerini kaydetti.
"Sosyalleşiyorlar, yeni arkadaşlık ediniyorlar"
Yüksel, çocukların özellikle okulların tatil olduğu yaz döneminde bu tür teknolojik aletlere çok yoğun maruz kaldığına dikkati çekerek şöyle devam etti:
"Yaz okullarımız sayesinde çocuklarımız kültürel, milli ve manevi olarak kendilerini geliştirmiş, yeni arkadaşlıklar edinmiş oluyorlar. Biz bu etkinliklerimizi oyunlarla, yarışmalarla sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerle süslüyoruz. Çocuklarımız Kur'anı Kerim, hadis, siyer derslerinin yanında yüzmeyi ve okçuluğu öğreniyor. Basketbol, voleybol, futbol ile alakalı kendilerini geliştiren binlerce öğrencimiz var. Bu şekilde yazı dolu dolu geçirmiş oluyoruz. Velilerimizden de bunlarla alakalı teşekkür alıyoruz. Velilerimiz yazın çocuklarını gönderebilecekleri güvenilir bir yer arıyor. Okullar kapalı olduğu için de çocuklar arkadaşlarıyla buluşamıyor. Biz hem o buluşmayı hem de kardeşlerimizin güzel bir şekilde vakit geçirmelerini sağlamış oluyoruz. Sosyalleşiyorlar, yeni arkadaşlık ediniyorlar ve bu arkadaşlıklar devam ediyor."
"İcathane" projesine de değinen Yüksel, "Bizim ayrıca 'icathanelerimiz' var. Burada teknoloji gruplarımız oluşmaya başladı. Normal şartlarda dönem içinde verdiğimiz icathane eğitimlerini yazın da yaz okulu formatında veriyoruz ve burada da teknoloji gruplarımız oluşuyor. Çocuklarımız burada ortak bir icat ortaya çıkarabiliyorlar. Ortak paydada buluşuyorlar. Böyle güzel dostluklar da elde edilmiş oluyor." ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?