Ürdün gıda güvenliği konusunda ”bölgesel ve stratejik bir gözlemevi” olmayı amaçlıyor
GÜNDEMÜrdün, Irak, Lübnan ve Suriye’den tarım bakanları, gıda güvenliği, iklim değişikliği, tarım sektöründe yatırım gibi konuları görüşmek üzere Amman’da bir araya geldi
AMMAN (AA) Ürdün, bölgedeki ekonomik krizlerin ülkeler üzerindeki etkilerini sınırlamak amacıyla gıda güvenliği için "bölgesel ve stratejik bir gözlemevi" olmaya çabaladığını duyurdu.
Ürdün Tarım Bakanı Halid elHanifat, Irak Tarım Bakanı Kerim elHafaci, Lübnan Tarım Bakanı Abbas elHac Hasan ve Suriye'deki Esed rejiminin Tarım Bakanı Muhammed Hasan'ın katıldığı dörtlü toplantı Ürdün'ün başkenti Amman'da başladı.
Dört ülkenin tarım bakanları arasında ikinci kez düzenlenen iki gün sürecek toplantıda gıda güvenliği, iklim değişikliği, tarım sektöründe yatırım gibi konular ele alınacak.
Ürdünlü Bakan Hanifat, yaptığı açıklamada, bölgedeki krizlerin ülkeler üzerindeki etkilerini sınırlamak amacıyla Ürdün'ün gıda güvenliği için "bölgesel ve stratejik bir gözlemevi" olmak istediğini ve toplantıda bu meseleyi görüştüklerini söyledi.
Toplantının karşılıklı tecrübelerden istifade edilmesi için büyük fırsat olduğunu ve sonuç verecek tavsiye kararları alınacağını umduğunu belirten Hanifat, toplanan komşu ülkelerin, ithalat ve ihracatçılarının karşılaştıkları engelleri aşabileceklerini ifade etti.
Lübnan Tarım Bakanı Hasan da çabaların birleştirilmesi için Arap ülkeleri arasında etkileşim, entegrasyon ve ortaklığın sağlanmasını istediklerini belirtti.
Dört ülkenin bakanları, tarımda iş birliğini ele almak üzere ilk toplantılarını 28 Temmuz'da Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yapmıştı.
İlginizi Çekebilir
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?
Yetkisiz çakar ve ruhsatsız silaha cezalar arttırıldı
Yetkisiz çakar kullanımına ve ateşli silahlara yönelik cezaların artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Cumhur İttifakı'nda görüş ayrılığı yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türk milletinin özüdür. Yedi düvel topuyla tüfeğiyle üzerimize gelse bile ilke ve irademizden milim taviz vermedik, vermeyeceğiz" dedi.