Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nde yöresel yemekler yarıştı
GÜNDEM
ANKARA (AA) Ankara'nın Çubuk ilçesinde 15'incisi düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'nde yöresel yemekler yarışması yapıldı.
Festivalin "Çubuk Yöresel Lezzetleri Yarışıyor" bölümünde, 20 yarışmacı maharetlerini sergiledi.
Yarışmanın ardından katılımcılara ilçenin coğrafi işaretli yemeği Çubuk homaça yemeği ile Çubuk düğün çorbasından ikram eden Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, ilçelerini Ankara'nın gastronomi merkezi yapacaklarını söyledi.
Festivalde düzenlenen yarışma ve etkinliklerle Çubuk mutfağının hem arşivlendiğini hem de tanıtımının yapıldığını vurgulayan Demirbaş, "İlçemizin her türlü kültürel özelliklerini her platformda anlatmaya çalışıyoruz. Çubuk kadim bir şehirdir. Doğal güzellikleri ve yöresel ürünleriyle geçmişiyle muhteşem bir şehirdir." diye konuştu.
Çubuk Homaça yemeği yarışmasında dereceye girenlerin isimlerinin daha sonra duyurulacağı belirtildi.
Yarışma sonrası Türkiye'nin dört bir yanından gelen usta şefler tarafından çeşitli yemek şovları yapılırken, katılımcılara suşi yapımı öğretildi.
Festivalde Çubuk Abad 1402 Dernekler Federasyonu tarafından kurulan stantta ise festival boyunca kadınlar tarafından yapılan yöresel lezzetlerden cızlama, kaymaklı kete, yayla çöreği, hedik, pişmaniye, erik suyu, yayık ayranı gibi ürünler ücretsiz ikram edildi.
Çubuk Abad 1402 Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Uluağaçlı, gastronomi temalı festivalde yayla lezzetlerini gençlere tanıtmak için stant kurduklarını belirterek, "Festivale gelen misafirlerimize burada gün boyunca ikramlarımız oluyor. Tamamı köylü kadınlarımız tarafından yapılan ürünlerimiz davetliler tarafından beğenilerek tüketiliyor." diye konuştu.
Büyüklerinden öğrendiği yöresel ürünleri gelecek nesillere aktarmak için festivalde yer aldığını kaydeden Saliha Aslıipek (60) ise, "Ninelerimizden öğrendiğimiz yöresel ürünlerimiz bunlar. Eskiden köylerimizde özellikle özel günlerde yapar yerdik bunları. Bu yaptığımız da cızlama. Kuyruk yağı ile yapılır. Sadece un, su ve tuz kullanılır." dedi.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?