”Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali” için geri sayım başladı
GÜNDEMBu 811 Eylül’de düzenlenecek festivalde, gastronomi şovları, atölye çalışmaları, yemek yarışmaları, konserler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek
ANKARA (AA) Bu yıl 15'incisi düzenlenen "Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali", 811 Eylül'de gerçekleştirilecek.
Festivalin tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Baki Demirbaş, festivale sayılı günler kala tüm hazırlıkları yaptıklarını söyledi.
Demirbaş, festivalin bu yılki temasının "gastronomi" olarak belirlendiğini aktararak, ünlü şefler, gurmeler, gıda üreticileri, gastronomi öğrencileri, tarım üreticileri ve sektör temsilcilerini bir araya getirecek festivalin 4 gün süreceğini kaydetti.
Dünyanın zenginlik ölçeğinin, artık kültürel zenginliğin korunması, kültürel mirasa sahip çıkılması ve sağlık konuları olduğuna işaret eden Demirbaş, "Ülke olarak dünyanın en büyük mutfaklarından birine sahibiz. Çubuk mutfağı da bu büyük mutfağın içerisinde önemli bir paya sahiptir. İşte bu hazinemize sahip çıkmak için ilçemize yeni bir hedef belirledik. İlçemizin vizyon, misyon ve hedefine bu yılki festival ile gastronomiyi ekliyoruz. Sürdürülebilir kalkınma için gastronominin önemli olduğunu biliyoruz. İnşallah ilçemizi Ankara'nın gastronomi merkezi yapacağız." diye konuştu.
Demirbaş, kuracakları interaktif oyunlar standıyla daha çok genci festival alanına çekmeyi planladıklarını dile getirerek, festival süresince gastronomi şovları, atölye çalışmaları, yemek yarışmaları, konserler ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceğini anlattı.
Festivalle ilçenin tanıtımını da yapacaklarını belirten Demirbaş, "Dünyanın en kaliteli ve en lezzetli turşularının üretildiği ilçemizde mutfak kültürümüzü de gün yüzünü çıkaracağız. Turşumuz başta olmak üzere gün boyu gelen misafirlerimize çeşitli ikramlarımız olacak." dedi.
Demirbaş, festivalde kurulacak sahnelerde Tuğçe Kandemir, Rafet El Roman, Kurtuluş Kuş, Burak Bulut, Ömer Faruk Bostan, Veli Erdem Karakülah, Irmak Arıcı gibi müzisyenlerin yanı sıra yerel şarkıcıların da sahne alacağını, yurt içinden ve yurt dışından halk oyunları ekiplerinin gösteri sunacağını kaydetti.
Daha sonra davetlilerin ve çocukların da katılımıyla Çubuk turşusu kuruldu. Kağıtlara yazılan dileklerin de özel tüplere konularak turşu bidonlarına yerleştirildi. Turşuların bir kısmı festivalde açılmak üzere turşu mahzenlerine konulurken, bir kısmı da ünlü isimlere gönderildi.
Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile ilçede gastronominin geliştirilmesine yönelik iş birliği protokolünün de imzalandığı toplantıya, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ile davetliler katıldı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?