Ukrayna’da ”Dağlık Karabağ savaşı: Ukrayna’dan bakış” semineri düzenlendi
GÜNDEMKİEV (AA) Ukrayna'nın başkenti Kiev'de "Dağlık Karabağ savaşı: Ukrayna'dan bakış" semineri düzenlendi.
Report haber ajansının ev sahipliğindeki seminerde konuşan Ulusal Stratejik Çalışmalar Enstitüsü'nden Denis Moskalik, Dağlık Karabağ krizinin donmuş çatışmaların sonuçlarının nereye varabileceğini gösterdiğini belirtti.
Yaşanan sürecin temmuz ayındaki çatışmaların devamı olarak görülebileceğini vurgulayan Moskalik, şu ana kadarki çatışmaların, son teknoloji silahlar ve İHA'lar kullanan Azerbaycan ordusunun savaş gücünün önemli derecede artmış olduğunu gösterdiğinin altını çizdi.
Uluslararası ilişkiler uzmanı Aleksandr Dudnik de bu krizde Ukrayna için önceliğin devlet egemenliği ve toprak bütünlüğü olduğunu aktardı.
Dudnik, Ermenistan'ın sözde kendi kaderini tayin hakkını manipüle ettiğini ifade ederek, bu argümanla Ukrayna'daki Ermeni diasporasının da bir gün kendi devletini isteyebileceğini söyledi.
Ukrayna'nın her zaman Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) güçlerinin bölgeye girmesine karşı çıktığını belirten Dudnik, özellikle Hocalı trajedisinden sonra dönemin Devlet Başkanı Leonid Kravçuk'un BDT güçlerinin derhal bölgeden çıkmasını istediğini hatırlattı.
Doktrin Siyasal Çalışmalar Merkezi Güvenlik Çalışmaları Bölüm Başkanı Gleb Parfenov da Azerbaycan'ın topraklarını özgürleştirme yolunda hızlıca ilerlediğini ve topraklarını geri almasının bölgedeki dengeleri değiştirebileceğini ifade etti.
Uluslararası kamuoyunun Dağlık Karabağ'da uluslararası hukukun uygulanması konusunda pasif kaldığını aktaran Parfenov, "Ermenistan'ın saldırıları bölgedeki ekonomik ve askeri güvenlik için risk oluşturuyor." dedi.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?