Ukrayna ve Gürcistan Karadeniz’de iş birliğini güçlendirecek
GÜNDEM
KİEV (AA) Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, Karadeniz'de güvenlik alanında iş birliğini güçlendirmek istediklerini belirtti.
Zelenskiy ve Zurabaşvili, Kiev'deki görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi.
Ukrayna ve Gürcistan'ın AB ve NATO üyeliği yolunda ortak amaçlarının olduğuna dikkati çeken Zelenskiy, "Ukrayna ve partnerleri için en önemli görevlerden birisi Karadeniz'de güvenlik alanında iş birliğini pekiştirmektir. Karadeniz, denizcilik ve ticaret için güvenli bir bölge olmalıdır." diye konuştu.
Zelenskiy, ülkesinin toprak bütünlüğü ve egemenliğine desteği için Gürcistan'a teşekkür ederek "Kırımlıların haklarını korumak ve yarımadanın işgalden kurtulmasını sağlamak için Gürcistan'la Kırım Platformu kapsamında aktif iş birliği umuyoruz." dedi.
Zurabaşvili de iki ülkenin ortak amaçlarının topraklarının kurtarılması ve Avrupa Atlantik yolunda ilerlemek olduğunu vurguladı.
NATO yolunda iki ülkenin de büyük mesafe katettiğine ve bunun 14 Haziran'daki zirvede teyit edildiğine dikkati çeken Zurabaşvili, "Amacımız siber güvenlik ve Karadeniz'de güvenlik alanlarında iş birliğimizi güçlendirmektir." ifadelerini kaydetti.
Görüşmede taraflar ticaret, turizm ve yeni tip koronavirüs (Kovid19) salgınıyla mücadele alanlarında iş birliği konularını da ele aldı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?