Ucuz pazar dönemi başlıyor
GÜNDEMBelediyeler ucuz meyve sebze satmaya hazırlanıyor. Uygulama ilk olarak Ankara ve İstanbul'da başlayacak.
Yurt genelinde taze meyve ve sebze fiyatlarının artmasının ardından Ticaret Bakanlığı, 5 ilde hallere eş zamanlı denetim yaptı.
Denetimlerin ardından olaya, Tarım ve Orman Bakanlığı da el attı.
Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları ve genel sekreterleri ile toplantı yapan Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, ucuz meyve ve sebze satış sürecinin nasıl işleyeceğini paylaştı.
TARIM KREDİ KOOPERATİFİ ARACILIĞIYLA SATIN ALINACAK
Buna göre; belediyeler, şehrin çeşitli noktalarında sabit satış merkezleri belirleyecek. Bunların daha çok küçük dükkanlar şeklinde olacağı belirtiliyor.
Meyve sebze üreticinden, Tarım Bakanlığı’na bağlı olan Tarım Kredi Kooperatifi aracılığı ile satın alınacak.
ARADA ARACI OLMAYACAK
Belediyeler de Tarım Kredi Kooperatifi’nden ürünler satın alacak. Sonrasında da şehrin çeşitli yerlerindeki sabit satış noktalarından, doğrudan tüketiciye sunulacak bu ürünler.
Arada komisyon ve aracı olmayacağı için ve kâr amacı da güdülmediği için meyve sebze, doğrudan üreticiden satın alınan fiyat üzerinden tüketiciye satılmış olacak.
Belediye de tarım kredi kooperatifine ödediği parayı tüketiciden karşılayacak.
HALK EKMEK FORMÜLÜ
Çarşı ve pazarlarda artan meyve ve sebze fiyatları ocak ayında rekor kırmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında, pazarlardaki fiyatlar konusunda vatandaşı rahatlatan mesajlar vermişti.
Sebze ve meyve fiyatlarını dengelemek için Halk Ekmek benzeri bir formülü gerçekleştirileceğini ifade etmişti.
BİBERİN MERSİN - İSTANBUL YOLCULUĞU
Mersin'den 2 liraya yola çıkan ürün, nakliye ile birlikte 4 liraya ulaşıyordu. Bunun üzerine İstanbul Hali'nde 1 lira daha zamlanan ürün, pazarcının da 1 lira eklemesiyle 6 liralık fiyata ulaşıyordu.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?