Türkiye ve Sudan sanayi alanındaki iş birliği olanaklarını masaya yatırdı
GÜNDEMHARTUM (AA) Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Sudan Sanayi Bakanı İbrahim eşŞeyh ile sanayi alanındaki iş birliği fırsatlarını görüştü.
Büyükelçi Neziroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görüşmede iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek için atılacak adımların ele alındığını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017 yılındaki ziyareti sırasında imzalanan protokolün canlandırılması konusunda mutabık kaldıklarını söyleyen Neziroğlu, "Sudan, Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanma konusunda son derece istekli." ifadesini kullandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının hazırladığı sanayi eylem planı ve teknoloji eylem planı taslağının Bakan ile paylaşıldığını söyleyen Büyükelçi Neziroğlu, "Kısa sürede Türkiye ve Sudan'ın sanayi bakanlıkları arasında çalışma grubu oluşturmayı hedefliyoruz." diye konuştu.
Büyükelçi Neziroğlu, "Birlikte yol haritası belirlenecek ve ilişkiler daha da hızlanacak." dedi.
Karşılıklı ziyaretlere ihtiyaç var
Sanayi Bakan Şeyh de ortak fırsatları tartışmak ve ilişkileri ileriye taşımak için iki ülkenin sanayi bakanlarının karşılıklı ziyaretlerine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
Türk Büyükelçi'nin yeni yatırım kanunu hakkında bilgilendirildiğini aktaran Şeyh, Türkiye'nin ve Sudan'ın özel sektördeki farklı alanlarda projelerde iş birliği yapabileceğini söyledi.
Sudan'da durmuş olan, başkent Hartum'daki yeni havalimanı projesi hakkında da görüştüklerini belirten Şeyh, bu konuda Altyapı Bakanı ve Başbakan ile görüşüleceğini dile getirdi.
Sanayi Bakanı, iki ülkenin çıkarlarına yönelik görüşmelerin devam edeceğini dile getirdi.
İlginizi Çekebilir
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?
Yetkisiz çakar ve ruhsatsız silaha cezalar arttırıldı
Yetkisiz çakar kullanımına ve ateşli silahlara yönelik cezaların artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Cumhur İttifakı'nda görüş ayrılığı yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türk milletinin özüdür. Yedi düvel topuyla tüfeğiyle üzerimize gelse bile ilke ve irademizden milim taviz vermedik, vermeyeceğiz" dedi.