Türk profesör, Genç Küresel Liderler Forumuna seçildi
GÜNDEMODTÜden Prof. M. Bilge Demirköz, Dünya Ekonomik Forumu tarafından başlatılan Genç Küresel Liderler Forumuna seçildi
BRÜKSEL (AA) Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. M. Bilge Demirköz, Dünya Ekonomik Forumu'nun Genç Küresel Liderler Forumu'na seçildi.
Lisans ve yüksek lisans dereceleri için MIT ve Oxford gibi önde gelen üniversitelerde eğitim gören ve Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi'nin (TABİP) bilim kurulu üyesi olan ODTÜ öğretim görevlisi Demirköz, Genç Küresel Liderler Forumu'na seçildi.
Astroparçacık alanında uzmanlaşan Demirköz, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN), Yüksek Enerji Fiziği Enstitüsü Barselona (IFAE) ve Cambridge Üniversitesinde çalıştı. Yurt dışında ATLAS deneyi için silikon parçacık dedektörleri ve veri analizi üzerinde ve uzaydaki AMS02 deneyinde çalışan Demirköz, Türkiye'yi CERN'e ve uluslararası bilimsel çevreye yaklaştırmayı ve dünya barışının yararına istikrarlı ve sürdürülebilir araştırma iş birlikleri kurmayı amaçlıyor.
Hali hazırda Türkiye'de CERN iş birliğiyle uzay radyasyonu araştırmaları için bir proton radyasyonu test altyapısı kuran Demirköz'ün ekibi 5 mühendis, 6 fizikçi, 2 tekniker, 2 idari personel ve lisans ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşuyor.
Yunus Emre Enstitüsünün Bilim Diplomasisi programının başlamasına yardımcı olan Prof. Demirköz'ün, CERN'de "L'OrealUNESCO Bilim İnsanları için Uluslararası Kadınlar için Uluslararası Yükselen Yetenek Bursu" da dahil olmak üzere birçok ödülü bulunuyor.
Dünya Ekonomik Forumu
Dünyanın önde gelen siyaset, iş dünyası ve diğer liderlerini küresel, bölgesel ve sanayi gündemlerini şekillendirmek üzere, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak 1971'de kurulan Dünya Ekonomik Forumu, her yıl Genç Küresel Liderler Forumu'na yaklaşık 100150 yeni üye seçiyor.
Genç Küresel Liderler Forumu farklı, dinamik ve dünya çapında temsili liderleri, dünyadaki olumlu değişimi yönlendirecek vizyon ve cesaret ile bir topluluk oluşturma misyonuyla bir araya getiren beş yıllık bir liderlik programı olarak tanımlanıyor.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?