Türk balıkçılar Rusya’da nükleer santral yakınındaki turnuvada yarıştı
GÜNDEMYarışmaya 3’ü Türk 26 amatör balıkçı katıldı
SOSNOVİ BOR (AA) Türkiye'den amatör balıkçılar, Rusya'nın işletme halindeki en büyük santrallerinden Leningrad Nükleer Güç Santrali (NGS) yakınında düzenlenen balıkçılık turnuvasında yarıştı.
Mersin'de Akkuyu NGS'yi de inşa eden Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom'un 2. kez düzenlediği Uluslararası Balıkçılık Turnuvası, Leningrad bölgesindeki Sosnovi Bor şehrinin Finlandiya Körfezi kıyısında yapıldı.
Turnuvaya, Türkiye'den 3 amatör balıkçının yanı sıra Rusya, Ermenistan, Macaristan, Mısır, Hindistan, Bangladeş, Kazakistan, Özbekistan ve Güney Afrika'dan 23 amatör balıkçı da katıldı.
Katılımcılar, bilgilendirmenin ardından hazırlıklarını tamamladıkları tekneleriyle Leningrad NGS etrafındaki denize açıldı. Yarışmada tutulan 203 balık, hakem heyetince tartıldıktan sonra mühendislerce radyasyon ölçümünden geçirildi. Ölçümler sonucu balıklardaki radyasyon oranının sağlık standartlarında belirtilen seviyeyi aşmadığı kaydedildi.
Hindistan'dan katılan Arunabha Sannigrahi ve Santosh Jaiswar'ın birinci olduğu turnuvada, Mısır takımı ikinci, Rusya ve Mısır'dan amatör balıkçıların olduğu takım da üçüncü oldu. Özbekistan takımı, "Kazanma Azmi" özel ödülünü kazandı.
Uluslararası Balıkçılık Turnuvası'nda yarışan balıkçılar, Leningrad NGS'yi de gezip işleyiş hakkında bilgi aldı.
"Hava soğuk olsa da teknedeki ortam keyifliydi"
Turnuvaya Mersin'in Silifke ilçesinden katılan Levent Atalay, balıkçılığın yorucu olduğunu belirterek, "Turnuva keyifli ve zevkliydi. Uzun süre ayakta durmak yorucu olsa da denizde vakit geçirmek keyifliydi." dedi.
Gülnar ilçesinden katılan Hasan Sünbül de balık tutabildiği için mutlu olduğunu anlatarak, "Turnuvada bir nevi Türkiye'yi temsil ettiğim için duygulandım. Hava soğuk olsa da teknedeki ortam keyifliydi. İnşallah ileride de böyle etkinliklere katılırız. Ben nükleerin faydalı olacağına canı gönülden inanıyorum. Mersin'de de projeyi destekliyoruz. Burada da nükleer santrali gördük. Balık tutmak bana da nasip oldu. 23 balığı kaçırdım ama en son bir balığı yakalayınca çok sevindim, neşelendim." diye konuştu.
Rosatom'un bir iştiraki olan Rusatom Uluslararası Ağ Şirketinin Başkanı Vadim Titov da yazılı açıklamasında, farklı ülkelerden misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını, bu tür etkinliklere büyük önem verdiklerini belirtti.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?