Tunus Cumhurbaşkanı’ndan, ekonomide büyük reformlar yapılması gerektiği vurgusu
GÜNDEM
TUNUS (AA) Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, ülke ekonomisinde büyük reformların yapılması gerektiğini belirtti.
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Said, IMF Orta Doğu ve Orta Asya Direktörü Cihad Azur ile Kartaca Sarayı'nda bir araya geldi.
Said, Merkez Bankası Başkanı Mervan elAbbasi'nin de hazır bulunduğu görüşmede, Azur ile ülkedeki siyasi, sosyal, anayasal ve ekonomik reformlara ilişkin görüş alışverişinde bulundu.
Tunus'un, uzun yıllar yolsuzluk sorunuyla mücadele ettiğini ve bugün yaşanan krizin sebepleri arasında kötü yönetim olduğunu vurgulayan Said, gerek kamu gerekse özel kurumların suistimalden uzak bir şekilde faaliyet göstermesi için bu sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etti.
Said, toplumsal boyutları da dikkate alınarak ekonomide büyük reformlar yapılması gerektiğini kaydetti.
IMF ekibi, yetkililerle istişarelerde bulunmak üzere 2 günlük bir ziyaret kapsamında dün Tunus'a gelmişti.
Söz konusu ekibin, Başbakan Necla Buden ile de bir araya gelmesi bekleniyor.
IMF ile Tunus hükümeti arasında şubat ayından bu yana devam eden görüşmelerde, IMF tarafı vereceği 4 milyar dolarlık finansal destek için "temel gıda maddelerine uygulanan sübvansiyonun kaldırılması ve kamudaki harcamaların azaltılmasını" da içeren bir dizi reformu şart koşuyor.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?