TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Akdağ KAEÜ konferansına katıldı:
GÜNDEM”Sağlıkta Dönüşüm Programı’nda ikinci faza ihtiyacımız var”
KIRŞEHİR (AA) TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nda ikinci evreye ihtiyaç olduğunu belirtti.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden (KAEÜ) yapılan açıklamaya göre, Akdağ, Tıp Fakültesinin Ahilik Kültürü ve Meslek Ahlakı dersi kapsamında düzenlediği "Türkiye Sağlıkta Dönüşüm Programı ve Dönüşümsel Liderlik" konferansına online olarak katıldı.
KAEÜ'nün tüm bölümlerinde zorunlu hale getirilen Ahilik Kültürü ve Meslek Ahlakı dersinin çok önemli olduğunu vurgulan Akdağ, Ahilik kültürü ve değerlerinin öğrencilere aktarılmasının sevindirici olduğunu ifade etti.
Sağlık Bakanı olarak görev yaptığı dönemde hayata geçirilen Sağlıkta Dönüşüm Programı hakkında bilgi veren Akdağ, dönüşüm öncesi fazla olan anne ölümlerinin azaldığını, vatandaş memnuniyetinin arttığını ve finansal olarak insanların rahatladığını aktardı.
Program ile Türkiye'deki sağlık kapsayıcılığının Avrupa değerlerine ulaştığına işaret eden Akdağ, "Vatandaşımız Sağlıkta Dönüşüm Programı sayesinde sağlık alanında daha az para harcayarak sağlık hizmetini karşılıyor. Bunun yanı sıra anne ve çocuk sağlığında iyileşmeler yaşandı. Anne ölümlerinde azalma gerçekleşti. Nitelikli yatak ve yoğun bakım yatak sayısında da artış yaşadık ve bu artış sayesinde gelişmiş ülkelerin ilerisindeyiz." ifadesini kullandı.
Sağlık politikası döngüsünü nasıl gerçekleştirdiklerini de anlatan Prof. Dr. Recep Akdağ, önce problemi tanımladıklarını ardından sırasıyla teşhis, politika geliştirme, politik karar, uygulama ve değerlendirme aşamalarından geçtiklerini kaydetti.
"Aile hekimliğini tekrar revize etmeliyiz"
Akdağ, programın geliştirilerek devam ettirilmesi gerektiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:
"Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın devam ettirilmesi için ülkemizde ikinci faza ihtiyaç var. Sağlıkta dönüşüm sürecinin devam etmesi için yaygın bir sağlık sistemine ihtiyacımız var. Ülke çapında sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmeliyiz ve vatandaşlarımızın sağlık okuryazarlığını artırmalıyız. Aynı zamanda da aile hekimliğini tekrar revize etmeliyiz."
KAEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da üniversitenin konferansına katılımından dolayı Akdağ'a teşekkür ederek Tıp Fakültesinde verilen eğitim ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Konferans, Ahi Yeterliliğe Dayalı Eğitim Sistemi programı ve üniversitenin Youtube kanalı üzerinden canlı yayınlandı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?