Savaş mağduru çocuklar için çocuk şenliği
GÜNDEMKiliste Yetim Vakfı ve İHH işbirliğiyle savaş mağduru çocuklar için etkinlik düzenlendi
KİLİS (AA) Yetim Vakfı ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı işbirliğiyle Kilis'teki savaş mağduru öksüz ve yetimler için çocuk şenliği temalı etkinlik gerçekleştirildi.
Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar, programda yaptığı konuşmada, kentte ilk etkinliklerini gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.
İlerleyen dönemlerde eğitim adına Kilis'te bir takım çalışmalar başlatacaklarını anlatan Gülsatar, "Yetim Vakfı, koruyucu ve önleyici sosyal hizmet alanında çalışma yürüten bir vakıftır." dedi.
Gülsatar, çocukların riskle karşılaşmaması ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmesi adına ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade ederek, programda emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından savaş mağduru çocuklar, Türkçe ve Arapça şarkılar eşliğinde eğlendi.
Duygusal anların yaşandığı etkinlikte çocuklar İstiklal Marşı'nı okudu.
Etkinliğe, İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, Kilis Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Coşkun Zencirci de katıldı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?