Sadakataşı Derneğinden Lübnan’daki Türkmenler ve Filistinli mültecilere ramazan yardımı
GÜNDEMBEYRUT (AA) Sadakataşı Derneği, ramazan yardımları kapsamında Lübnan'da ihtiyaç sahibi 2 binden fazla Türkmen ve Filistinli mülteci aileye kumanya ve sıcak yemek dağıttı.
Sadakataşı Genel Sekreteri Fatih Bolcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik kriz ve yeni tip koronavirüs (Kovid19) salgını nedeniyle işsizlik ve yoksulluğun arttığı Lübnan'da ramazan çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Başkent Beyrut'un yanı sıra kuzeydeki Trablusşam ve Akkar kentleri ile güneydeki Sayda bölgesinde 3 gün boyunca dağıtım yaptıklarını dile getiren Bolcan, altyapı ve temel ihtiyaçtan mahrum kamplarda hayat mücadelesi veren Filistinli mültecilere hem ramazan kumanyası hem de iftarlık olarak sıcak yemek dağıttıklarını belirtti.
Ülkenin kuzeyindeki Türkmen aileler ile Lübnanlı yoksul aileleri de Türk hayırseverlerin bağışlarıyla buluşturduklarını aktaran Bolcan, 3 günlük programları kapsamında toplam 2 binden fazla aileye ramazan yardımı ulaştırdıklarını kaydetti.
Bolcan, kadınların el becerileriyle tekstil ürünleri üretip aile ekonomisine katkıda bulunmalarını amaçlayan "Gelir Temini Projesi" kapsamında da Beyrut'taki Burc elBaracine Mülteci Kampı'nda yaşayan iki Filistinli aileye dikiş makinası hibe ettiklerini anlattı.
Ramazanın başında da Lübnan'da yaklaşık bin aileye kumanya ve zekat dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Bolcan, "Yardımların buraya ulaşmasında katkısı bulunan değerli bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Bölgeye ramazan ayı boyunca yardım ulaştıracağız." dedi.
Ekonomik krizle boğuşan Lübnan'daki Türkmen ve Filistinlilerin varlığı
Farklı din ve mezheplere dayalı siyasi bölünmeler açısından oldukça kırılgan bir yapıya sahip Lübnan'ın ekonomisi, 19751990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük krizi yaşıyor.
Birleşmiş Milletler verilerine göre, Lübnan'da 483 binden fazla Filistinli mülteci yaşıyor ancak kayıtlı olmayanlarla birlikte bu rakamın 600 bine kadar çıktığı söyleniyor.
Beka Vadisi'ndeki Duris, Nanaiyye, Addus ve Şeyhmiyye köylerinde toplam 15 bine yakın Türkmen nüfus bulunuyor. Ülkenin kuzeyinde yer alan Akkar kentindeki Aydamon ve Kavaşra beldelerinde de binlerce Türkmen yaşıyor.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?