Papa Franciscus, Midilli Adası’nda sığınmacı kampını ziyaret etti
GÜNDEM
ATİNA (AA) Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, 3 günlük Yunanistan ziyaretinin ikinci gününde Midilli Adası'ndaki Karatepe Sığınmacı Kampı'nı ziyaret etti.
Papa Franciscus'u, Midilli Adası'nda Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu karşıladı.
Midilli Havalimanı'ndan, Karatepe Sığınmacı Kampı'na geçen Papa Franciscus, kampta da Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis tarafından karşılandı.
Papa Franciscus, Midilli'deki kampta, sığınmacıları selamlayarak çocuklarla ve bazı sığınmacılarla sohbet etti.
Burada yaptığı konuşmada, mülteci sorununun sadece Orta Doğu, Kuzey Afrika, Yunanistan ve Avrupa'ya ait bir sorun değil, tüm dünyaya ait bir sorun olduğunu vurgulayan Papa Franciscus, sığınmacılara destek eli uzatan herkese teşekkür etti.
Papa Franciscus, "Avrupa'da mülteci sorunu sanki kendilerini hiç ilgilendirmiyormuş gibi davrananlar var." diyerek çok sayıda sığınmacının zor şartlar altında yaşadığına dikkati çekti.
Sınırları korumak için ortak bütçelerden duvar ve tel örgü inşa etmeye yönelik önerileri "üzücü" olarak değerlendiren Papa Franciscus, sorunların bu şekilde çözülemeyeceğini kaydetti.
Sakelaropulu da konuşmasında, "Yunanistan, mülteci ve göçmen krizinde orantısız bir yük kaldırdı." diyerek bu sorunlarla mücadelenin ulusal sınırları aştığını ve Avrupa'nın ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti.
Papa Franciscus'un Midilli Adası'na ikinci ziyareti
Papa Franciscus, Midilli Adası'nı 2016'da ziyaret etmiş, ziyarette kendisine dönemin Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Atina Başpiskoposu Yeronimos eşlik etmişti. Moria Sığınmacı Kampı'nı da ziyaret eden Papa Franciscus, Vatikan'a, 6'sı çocuk 12 sığınmacıyla dönmüştü.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?