Pakistan’da etkili muson yağmurları Afgan mültecilerin hayatını zorlaştırıyor
GÜNDEM
İSLAMABAD (AA) Pakistan'da etkili olan muson yağmurları mülteci kamplarındaki Afganların hayatını olumsuz etkiliyor.
Sovyetlerin 1979'da Afganistan'ı işgalinin hemen ardından Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın dışında kurulan Afgan Basti Kampı'nda yaklaşık 30 bin kişi yaşıyor.
Ülke genelinde etkili muson yağmurları, asfalt yolun olmadığı kampta tüm yolların çamura dönüşmesine yol açtı.
Çoğu kil, kerpiç ve çamurdan yapılan evlerin bazılarında cam ve tavan bulunmuyor. Kampta yaşayanlar ise bu boşlukları naylonla kapatarak olumsuz hava koşullarından korunmaya çalışıyor.
Bununla birlikte etkili şekilde yağan muson yağmurları, çok sayıda evin su altında kalmasına neden oldu.
Kampta elektrik altyapısı olmadığı gibi evlerden çıkan atık sular, evin altına açılan bir delikten toprak yollara akıyor.
Pis suların, dar sokak aralarında aktığı kampta, su ve kanalizasyon altyapısı da bulunmuyor.
Bu durum başta buralarda oynayan çocuklar olmak üzere kamp sakinlerinin sağlığına yönelik tehdit oluşturuyor.
Pakistan'da 54 Afgan sığınmacı kampı bulunuyor
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) verilerine göre, 2019 sonu itibarıyla Pakistan'da 1,4 milyondan fazla kayıtlı Afgan mülteci bulunuyor. Pakistan hükümeti ise kayıt dışı mültecilerle bu sayının 3 milyon civarında olduğunu belirtiyor.
Afgan mültecilerinin yüzde 69'u kent ve kent çevrelerindeki varoş bölgelerde yaşarken, kalanı ise kendileri için kurulan 54 mülteci kampında hayat sürüyor.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?