Oyuncu Ahmet Yenilmez, "Sanat Buluşmaları"na konuk oldu:
GÜNDEM"Bugün sahip olduğumuz bu teknolojiyi medeniyetimizi yeniden inşa etmek adına kullanmalıyız. Hem üniversitenizin adını taşıyan İbn Haldun hem de medeniyetimizin diğer direklerini, cemiyet hayatımızla buluşturmalıyız"
İSTANBUL (AA Tiyatro ve sinema oyuncusu Ahmet Yenilmez, sosyal medya platformundan canlı yayınlanan "Gençlik ve Sanat" başlıklı söyleşide sanatseverlerle buluştu.
İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) Sanat Kültür Spor Daire Başkanlığının YouTube kanalında yayınlanan "Sanat Buluşmaları" etkinliğine konuk olan Yenilmez, yeni tip koronavirüs (Kovid19) sürecinde birçok kesim tarafından sanatın öneminin farkına varıldığını söyledi.
"Sahip olduğumuz teknolojiyi medeniyetimizi yeniden inşa etmek adına kullanmalıyız"
Yenilmez, olayları zaman ve mekan diliyle anlatmanın önemine dikkati çekerek, "Bugün sahip olduğumuz bu teknolojiyi medeniyetimizi yeniden inşa etmek adına kullanmalıyız. Hem üniversitenizin adını taşıyan İbn Haldun hem de medeniyetimizin diğer direklerini cemiyet hayatımızla buluşturmalıyız. Tıbbın babası, Türk İslam medeniyetinin ana direklerinden birisi olan İbni Sina, bugün koronavirüse karşı alacağımız önlemleri madde madde yazmış. Bugün çağdaş hekimlerimizin tedbir maksadıyla söylediklerinin hepsini tam 1000 yıl önce teker teker söylemiş. Ancak gel gör ki bizim İbni Sina'yı anlatan bir filmimiz, bir animasyonumuz bir çizgi filmimiz bile yok." dedi.
Yaşanılan hayatı bir hikaye bütünlüğü için düşünerek anlamaya çalışmak gerektiğine işaret eden usta oyuncu, bugünleri anlamak için geçmişi iyi bilmek, geleceği anlamak için de bugünü iyi gözlemlemek gerektiğini ifade etti.
Yenilmez, gençlere de tavsiyelerde bulunarak şunları kaydetti:
"İdrak aklın ürettiği bir şeydir. Sanatla irtibatınızı koparmayın. Tiyatroya gidin, tiyatro izleyin. Beynin akledebilmesi için 5 duyu organımızdan sağlıklı bir şekilde veri toplaması gerekir. İşte bu 5 duyu organımızın temiz, tıkanmadan, sağlıklı veri toplamasını sağlayan sanattır. Hayatımızda sanat yoksa bu 5 duyu organınızı siz başkalarının tekeline terk etmişsiniz demektir. Ya kendi içinizde ürettiğiniz kalitesizliğe ya da dışarıdan birilerine terk ediyorsunuz. Çünkü teknoloji denilen gerçek, insanların hayatında olmazsa olmaz yenilikler getiriyor."
Sanatın hayatın vazgeçilmez parçalarından biri olduğuna vurgu yapan Yenilmez, "Dijital çağın ifade dili sanattır. Yeni çağda var olabilmek için sanatı hayatımızın merkezine almalıyız. Gençlere en önemli tavsiyem meslek sahibi olmalarıdır. Hür bireyler olabilmek için meslek sahibi olmak gerekir. İmamı Azam'ı bolca okuyun ve akledin gençler. Aklınızın ve vücudunuzun kullanım hakkı sadece size ait olsun. Bu iki şeyi başkasına ipotek etmeyin. Gençler, Fethi Gemuhluoğlu'nu iyi tanıyın, onun 'aşık olunuz' öğüdüne kulak verin. Birbirinizi sevmezseniz hiçbir şeyi sevemezsiniz, bunu unutmayın." ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?