Öğretmenlere "Bozkır Eğitim Seti" hakkında bilgilendirme yapıldı
GÜNDEMBirleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü uzmanları tarafından dijital ortamda gerçekleştirilen toplantıda, Şanlıurfa'daki öğretmenlere, kent bozkırının ekosistemiyle ilgili bilgiler içeren eğitim seti tanıtıldı FAO Ulusal Proje Koordinatörü Nihan Yenilmez Arpa: "Bozkırların ne kadar değerli olduğunu gelecek kuşaklara aktarmak, bizim en büyük sorumluluğumuz"
ŞANLIURFA (AA) Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından, bozkırların öneminin gelecek kuşaklara aktarılması için hazırlanan "Bozkır Eğitim Seti" hakkında, Şanlıurfa'daki öğretmenlere bilgilendirme yapıldı.
FAO'dan yapılan açıklamada, Türkiye'deki bozkır ekosistemlerinin bütünlüğünün habitat kaybı, aşırı otlatma ve iklim değişikliğinin etkileri gibi tehditlerle karşı karşıya olduğu belirtildi.
Bozkırın biyolojik çeşitliliğinin korunmasının en önemli adımlarından birinin de toplumda farkındalık oluşturmak olduğu aktarılarak, "Türkiye'nin Bozkır Ekosistemlerinin Korunması ve Sürdürülebilir Yönetimi" projesi kapsamında, Şanlıurfa'nın Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Alanı, Tek Tek Dağları Milli Parkı ve Karacadağ Bozkırları bölgelerinde çalışma yapıldığı kaydedildi.
Bu arada, bozkırların öneminin gelecek kuşakları aktarılması için hazırlanan "Bozkır Eğitim Seti" hakkında Şanlıurfa'daki öğretmenlere bilgilendirme de yapıldı.
FAO uzmanları tarafından dijital ortamda gerçekleştirilen toplantıda, öğretmenlere, Şanlıurfa bozkırının ekosistemiyle ilgili bilgiler içeren eğitim setinin tanıtımı yapılarak, onların görüşleri alındı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen FAO Ulusal Proje Koordinatörü Nihan Yenilmez Arpa, online eğitime katılan ve projeye destek veren herkese teşekkür etti.
Arpa, doğaya sahip çıkılması gerektiğinin altını çizerek, "Bu projeyle bozkırlar hepimizin önceliği haline geldi. Daha duyarlı ve algılarımızı açarak bakıyoruz etrafımıza. Korona salgınıyla karşı karşıya kalınca şunu gördük ki doğa affetmiyor, eğer biz ona sahip çıkarsak o da bize sahip çıkıyor. Bu çerçevede bozkırların ne kadar değerli olduğunu gelecek kuşaklara aktarmak bizim en büyük sorumluluğumuz." değerlendirmesinde bulundu.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?