Muş’ta vatandaşlar terörden arındırılan köylerinde tarım ve hayvancılık yapmanın mutluluğunu yaşıyor
GÜNDEMMUŞ (AA) Muş'ta, 28 yıl önce PKK'lı teröristlerin baskısı sonucu göç etmek zorunda kalan üç köyün sakinleri, bölgede sağlanan huzur ortamıyla döndükleri topraklarında tarım ve hayvancılık yapıyor.
Terör olayları nedeniyle boşaltılan merkeze bağlı Ulukaya, Ilıca ve Kayalısu köyleri, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucu huzur ve güven ortamının tesis edilmesiyle yeniden eski canlılığına kavuştu.
Terörden arındırılan bölgedeki topraklarına dönmenin sevincini yaşayan köy sakinleri, yeni evler yaparak tarım ve hayvancılık faaliyetlerine başladı. İl Özel İdaresi ve ilgili kurumlar da yol, su, elektrik gibi ihtiyaçların karşılanması konusunda köylülere destek verdi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgenin huzura kavuşmasıyla köylere dönüşlerin arttığını söyledi.
Yıllar sonra doğdukları topraklara dönen vatandaşların sıkıntı yaşamaması için altyapı ve temel ihtiyaçlara yönelik çalışmalara devam ettiklerini aktaran Yentür, belirlenen program dahilinde Kayalısu, Ilıca ve Ulukaya köylerinde tespit edilen eksikliklerin giderileceğini belirtti.
"Devletimize minnettarız"
Kayalısu Köyü Muhtarı Bilal Erez de terör baskısı nedeniyle 1993 yılında boşaltmak zorunda kaldıkları köylerine 28 yıl sonra dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Diğer illere göç eden komşularının da dönmeye başladığını anlatan Erez, şunları kaydetti:
"Devletimizin bize vermiş olduğu elektrik, yol, su imkanlarından dolayı büyükşehirlerden geri dönüşler başladı. Güvenlik güçlerimizin yaptığı başarılı operasyonlardan dolayı güven ve huzur tekrar köyümüzde sağlandı. Devletimiz bize imkan verdikçe köy nüfusu artıyor. Geçen yılın yanı sıra bu yıl da 34 mezramıza içme suyu, stabilize ve asfalt yol imkanları sağlandı. Gün geçtikçe burada hayvancılık yapanların sayısı artıyor. Devletimize minnettarız. Çok mutluyuz, çok huzurluyuz."
Köylülerden İkram Yerlikaya ise 2 yaşındayken ailesiyle Mersin'e göç etmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Akrabalarımız, köylülerimiz farklı şehirlere göç ettiler. Uzun süre sonra devletimizin ve güvenlik güçlerimizin sayesinde burası huzur ve güven yeri oldu. Köyümüze dönme fırsatımız oldu. Buraya dönmek bizi çok duygulandırdı. Burada devletimiz tarafından birçok yatırımın yapıldığına şahit olduk." diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?