Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Katar’la ilişkileri geliştirmek istiyor
GÜNDEM
DOHA (AA) Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah esSisi, Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani'ye gönderdiği mektupta ikili ilişkileri geliştirme arzusunu iletti.
Katar resmi ajansı QNA'nın haberine göre, Katar Başbakanı Halid Bin Halife Bin Abdulaziz Al Sani, Mısır Gençlik ve Spor Bakanı Eşref Subhi'yi kabul etti.
Mısırlı Bakan görüşmede Sisi'nin Katar Emiri Al Sani'ye gönderdiği ikili ilişkileri destekleyip geliştirme yollarına ilişkin mektubunu, Katar Başbakanı'na teslim etti.
Görüşmede, iki ülke arasındaki gençlik ve spor alanlarındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ve geliştirilmesinin yönleri ele alındı.
Haberde, Mısır Gençlik ve Spor Bakanı Subhi'nin Katar'a gelişinin tarihi ve ziyaretinin süresine ilişkin bilgi verilmedi.
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır, 5 Haziran 2017'de "terör gruplarını desteklediği" iddiasıyla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmiş ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya başlamıştı.
Katar, söz konusu ülkelerin tüm suçlamalarını reddederken bu durum Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.
Körfez krizi, bu yıl 5 Ocak'ta Suudi Arabistan'ın ElUla kentinde gerçekleştirilen 41. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'nde imzalanan Ula Bildirisi ile çözüme kavuşmuştu.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?