Milli hava araçları, TSK Güçlendirme Vakfı bağışçıları için uçtu
GÜNDEMTUSAŞ, TSK Güçlendirme Vakfının 35. kuruluş yıl dönümünde her yaştan bağışçıları ağırladı Vakfa evini bağışlayan 80 yaşındaki Sevim Koçak: ”Güçlü bir ordu olursa hepimiz güven içinde oluruz. Bu güzel çalışmaların desteklenmesi lazım. Herkesin kutsal bir görev gibi bağışta bulunması ve bu kuruluşları desteklemesi lazım”
ANKARA (AA) Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK) Güçlendirme Vakfının 35. kuruluş yıl dönümünde her yaştan bağışçıları ağırladı ve milli hava araçlarıyla özel bir gösteri düzenlendi.
Vakıf Genel Müdürü Sadık Piyade ile bağışçılar ve gençleri, şirket ziyaretinde, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Bozdoğan ve Genel Müdür Temel Kotil karşıladı.
Bozdoğan, Türkiye'nin son 1520 yılda savunma sanayisinde çok büyük adımlar attığını söyledi.
Gezide bu adımların bir parçasının görüleceğini dile getiren Bozdoğan, Türkiye'nin artık savunma sanayisinde iddialı bir ülke konumuna geldiğini belirtti.
Bozdoğan, bu çabalarda kıymetli bağışçıların katkılarının çok önemli olduğunu vurgulayarak, bağışçıları tesislerinde ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.
"Projeler bağışçıların katkılarıyla ilerliyor"
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Kotil de şirketin yürüttüğü projeler hakkında bilgiler vererek, bunları yapmak için her yıl 1000 mühendis alımı gerçekleştirdiklerini aktardı.
Yaklaşık 5 bin 500 mühendis istihdamına ulaştıklarını, bunu 10 bine çıkaracaklarını bildiren Kotil, yetenek programlarının 6 yaştan itibaren başladığını kaydetti.
Kotil, tüm bu projelerin bağışçıların katkılarıyla ilerlediğini vurguladı.
"Ne kadar büyük işler yaptıklarını gördükçe gurur duyuyorum"
Ziyaretçiler, konuşmaların ardından helikopter üretim hattını gezdi. Atak ve T70 helikopteri ile Hürkuş uçağının uçuş gösterisini izleyen ziyaretçiler, son olarak Kotil'le birlikte şirketin ürettiği hava araçlarının yer aldığı sergi alanını gezdi.
TSK Güçlendirme Vakfı bağışçılarından 80 yaşındaki Sevim Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vakıf ve şirketlerden uzun zamandır haberdar olduğunu, Türk ordusunun güçlenmesine katkıda bulunmak için evini bağışladığını dile getirdi.
Türkiye'deki en önemli konulardan birinin ordunun güçlenmesi olduğunu ifade eden Koçak, şunları kaydetti:
"Ben bir asker çocuğuyum. Babam General Sabri Koçak. Onu kaybettikten sonra aldığımız ev, ordunun evidir diye düşünmüşümdür hep, orada yaşıyorum, onu bağışladım. Helal olsun. Bu kurumları uzun zamandan beri izliyorum. Çok değerli şeyler yapıyorlar. İnsan yakından gördüğünde çok daha heyecanlanıyor. Ne kadar büyük işler yaptıklarını gördükçe gurur duyuyorum.
Şu anda birçok tehditle karşı karşıyayız. Bizi kıskanan, ülkemizi parçalamak isteyen birçok dost görünen düşmanlarımız var. Onlara karşı güçlü bir ordu olursa hepimiz güven içinde oluruz. Eski bir öğretmen olarak bu duygularla yetiştim. Onun için elimden gelen her şeyi bağışlamak isterim. Bu güzel çalışmaların desteklenmesi lazım. Herkesin kutsal bir görev gibi bağışta bulunması ve bu kuruluşları desteklemesi lazım."
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?