Mersin’de mobil aşı konteynerlerinde randevusuz aşı uygulaması başladı
SAĞLIKİl Sağlık Müdürü Emrah Ceviz: ”Vatandaşlarımız günlük hayatlarından eksik kalmadan aşılarını rahatlıkla yaptırabiliyorlar”
MERSİN (AA) Mersin'de, yeni tip koronavirüsle (Kovid19) mücadele kapsamında kent meydanlarına yerleştirilen mobil aşı konteynerleri, vatandaşlara randevusuz aşı olma imkanı sunuyor.
İl Sağlık Müdürlüğünce, aşı çalışmalarının hız kazanması amacıyla 3 meydana yerleştirilen mobil aşı konteyneri hizmete açıldı.
Vatandaşlar, sadece kayıt formu doldurarak aşı yaptırma imkanı buldu.
İl Sağlık Müdürü Emrah Ceviz, Ulu Cami meydanındaki konteynere yaptığı ziyarette, kent genelinde yaklaşık 1 milyon 80 bin vatandaşın ilk doz aşısını yaptırdığını, ikinci doz aşısını yaptıranların sayısının ise yaklaşık 830 bin olduğunu söyledi.
Vatandaşlar için birçok noktada aşı hizmeti verildiğini belirten Ceviz, "Mobil ekiplerimiz evlerde, iş yerlerinde ve vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde de aşılama hizmetlerine devam ediyor. Halkımızın hizmetindeyiz. Tüm imkanlarımızı onlar için seferber ettik." dedi.
Ceviz, vatandaşların mobil aşı konteynerlerine ilgi gösterdiğini vurgulayarak, "Vatandaşlarımız günlük hayatlarından eksik kalmadan aşılarını rahatlıkla yaptırabiliyorlar. Amacımız aşıyla toplumsal bağışıklığı sağlamak." ifadesini kullandı.
Aşı yaptıran bir vatandaştan da uygulamadan dolayı memnun olduğunu söyledi.
İlginizi Çekebilir
Her 10 kişiden biri KOAH
Dünyadaki en yaygın sağlık sorunlarından biri de KOAH… Öyle ki her 10 kişiden birinde görülüyor. Hastalıktan korunmanın başlıca yolu ise sigaradan uzak durmaktan geçiyor.
Sağlık sistemimizi lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız
Sağlık Bakanı Memişoğlu, "Özel hastanelere ilişkin denetimler aralıksız devam ederken özel sağlık kurumlarına ilişkin yapısal reformlar da bakanlığımızın gündemindedir. Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız" dedi.
Dünyanın ilk akciğer kanseri aşısı denemeleri yedi ülkede başlatıldı
Dünyanın ilk mRNA akciğer kanseri aşısı, Türkiye'nin de dahil olduğu 7 ülkedeki hastalar üzerinde denenmeye başladı. Uzmanlar, bu aşının binlerce hayatı kurtarma potansiyelini "çığır açıcı" olarak nitelendiriyor.
30'u yerli 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı.