Mersin Devlet Opera ve Balesi, ”Operacapella” konseri verdi
KÜLTÜR SANATMERSİN (AA) Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Operacapella konseriyle sanatseverlerle buluştu.
Mersin Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde, MDOB eserleri, enstrüman olarak insan sesinin kullanıldığı acapella müzik türüyle birleştirilerek sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Koro şefliğini Anıl Aydın'ın üstlendiği konserde, MDOB koro sanatçılarından sopranolar Saliha Aktaş, Gülin Dönmez, Ayşe Tamara Erdem, Ceren Göğüş, Avşin Dilara Kaymak ve Melahat Yavuz, tenorlar Orhan Güllüler, Cumhur İbili, Ali Ulvi Karaca, Erhan Kaya ve Mahmut Uğur Nas, altolar Nihan Çetin Aydın, Ayşe Pınar Balay, Pınar Duygu Çınar, İpek İncekaş ve Özlem Pamuk, bas baritonlar Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç, Kazım Erdem Özdemir, Serkan Sevinç ve Hakan Yıldız yer aldı.
Artem Reutov, Muammer Sun'un "Sevgi Her Şeydir" şarkısında piyanosuyla sanatçılara eşlik etti.
Yaklaşık 1,5 süren konserde, yeni tip koronavirüs (Kovid19) salgını tedbirleri dolayısıyla sosyal mesafe ve maske kuralına uyuldu.
İlginizi Çekebilir
Oscar'da kırmızı broşlarla Gazze'de ateşkes çağrısı
Oscar töreninde aralarında Ramy Youssef, Mark Ruffalo ve Billie Eilish gibi isimlerin bulunduğu birçok sanatçı salona "Gazze'de ateşkes" talebini sembolize eden kırmızı broşlarla geldi.
Sanat dünyası Gazze İçin Ben de Oradayım konserinde buluştu
"Gazze İçin Ben de Oradayım" konseri, Türkiye ve dünyadan birçok sanatçının katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirildi.
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri
Masallar diyarı'ndan Kültür Yolu'na... Ülkemizin uluslararası marka değerini artırmayı amaçlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, masallar diyarı Kapadokya'dan başlıyor. 5-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacak festivalde sergi, konser, söyleşi ve atölyelerden oluşan 300’den fazla etkinlik sanatseverlerle buluşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği festivalde binden fazla sanatçı yer alacak.
Türk Dil Kurumu bazı sözcüklerin yazımını değiştirdi
Türk Dil Kurumu (TDK) Güncel Türkçe Sözlüğün 12. baskısı ile birlikte pek çok sözcüğün yazımında değişikliğe gitti. Artık unvan değil ünvan; çiğ börek değil çi börek; kümeden düşmek değil küme düşmek. İşte o sözcüklerden bazıları...