Konya’nın göl ve göletlerine 2 milyon 630 bin sazan yavrusu takviyesi
GÜNDEM
KONYA (AA) Konya'daki göl ve göletlere 2 milyon 630 bin sazan yavrusu salındı.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" çerçevesinde Adana Tarım ve Orman Müdürlüğü Balık Üretim Tesisleri'nde yetiştirilen sazan balığı yavruları Beyşehir Gölü'ne bırakıldı.
Konya Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, Jandarma Burnu mevkisinde balıkları göle bıraktıktan sonra gazetecilere, ildeki göl ve göletlerin balıklandırılmasına Bakanlık olarak büyük önem verdiklerini söyledi.
Yetiştirilen balıklardan 2 milyon 630 bin yavruyu Konya'ya getirdiklerini aktaran Ergin, şunları kaydetti:
"Bunun 1 milyon 250 binini Beyşehir Gölü'nün değişik yerlerine salma çalışması yapacağız. Konya'da 175 göl ve gölet bulunuyor. Geriye kalan balıkları da bugün itibarıyla bırakmış olacağız. Balık popülasyonunun korunması için yıl içerisinde en az bir kere üremesine izin vermemiz lazım. Bunun için de bazı çalışmalarımız var. Mesela sazan balığında 40 santimetreden aşağısında tutulmasını istemiyoruz. Çünkü üreme olgunluğuna ulaşması gerekiyor. Usulsüz avlanma veya elektroşok gibi avlanmaya da müsaade etmememiz lazım. Balıklandırma çalışmasının bölge yetiştiricilerine hayırlı ve bereketli olmasını diliyoruz."
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?