Konya’daki tarihi ahşap camiyi 2 ayda 81 bin kişi ziyaret etti
GÜNDEMKONYA (AA) Anadolu'daki ahşap direkli camilerin en büyüğü kabul edilen Konya'nın Beyşehir ilçesindeki 723 yıllık Eşrefoğlu Camisi'ni, yerleştirilen dijital ölçüm cihazı ile yapılan ölçümde 2 ayda 81 bin kişinin ziyaret ettiği belirlendi.
Eşrefoğlu Camisi'nin imam hatibi Fatih Korucu, AA muhabirine, bin 500 metrekarelik iç hacmi ve avlusu olan camide 3 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebildiğini söyledi.
"Çivisiz cami" olarak da bilinen tarihi mekanın aynı zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer aldığını hatırlatan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından daimi listeye alınması yönünde çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Korucu, "UNESCO ile alakalı paydaş kuruluşlar tarafından yılın belli zamanlarında toplantılar yapılıyor ve bu toplantılarda camimizin farklı yönleri ele alınıyor. Bunlardan bir tanesi de tabii ki gelen ziyaretçi sayısı, bununla alakalı da Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz, Beyşehir Müftülüğümüz, Türkiye Diyanet Vakfımız, Beyşehir'imizde bulunan turizm fakültemiz tarafından camimize dijital ölçüm cihazı yerleştirildi." diye konuştu.
Bu ölçüm cihazı ile camiye gelenlerin sayısının aylık, haftalık, günlük olarak ölçüldüğünü ifade eden Korucu, ölçüm cihazının yerleştirilmesinin ardından ilk ziyaretçi sayısal verilerini temmuzdan itibaren almaya başladıklarını kaydetti.
Korucu, temmuzda tarihi mekanı 38 bin kişinin ziyaret ettiği belirterek, "Ağustosta da 43 bin ziyaretçinin camimize geldiğini biz bu ölçüm ve raporlama cihazlarından öğrendik. Bu raporlama ve ölçüm sistemi bize şunu da verecek, 'Yılın hangi aylarında ziyaretçi sayımız fazlalaşıyor, hangi aylarında düşüyor, bu düşüşün muhtemel nedenleri nelerdir?' gibi. Bunların üzerinde biz kafa yormuş olacağız." ifadesini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?
Yetkisiz çakar ve ruhsatsız silaha cezalar arttırıldı
Yetkisiz çakar kullanımına ve ateşli silahlara yönelik cezaların artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Cumhur İttifakı'nda görüş ayrılığı yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türk milletinin özüdür. Yedi düvel topuyla tüfeğiyle üzerimize gelse bile ilke ve irademizden milim taviz vermedik, vermeyeceğiz" dedi.