Konya Büyükşehir Belediyesi ”akıllı şehir” tecrübesini Türk dünyasıyla paylaşacak
GÜNDEMBüyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: ”Şu ana kadar kullanıma sunulmuş yaklaşık 150 uygulama ile ülkemizde akıllı şehir alanında öncü olan Konya’mızın bu pozisyonunu pekiştirmiş olacağız”
KONYA (AA) Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, akıllı şehircilik uygulamalarını Türk Dünyası Belediyeler Birliği çatısı altında paylaşmayı planladıklarını söyledi.
Altay, Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, yürüttükleri bilim, teknoloji ve inovasyon alanındaki çalışmaları değerlendirdi.
Konya'yı teknoloji üssüne dönüştürmek için yürütülen çalışmalardan söz eden Altay, ASELSAN iş birliğiyle "akıllı şehir" alanında çalışma yaptıklarını dile getirdi.
"Konya, 150 uygulama ile akıllı şehir alanında öncü"
Altay, akıllı şehircilikte yerli ve milli standartları oluşturmayı amaçladıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Akıllı şehircilik konusunda yerli ve milli uygulamalar artacak. Böylece ekonomiye ve istihdama da önemli katkı sağlamış olacağız. Bu çalışmaları Türk Dünyası Belediyeler Birliği çatısı altında da paylaşmayı planlıyoruz. Şu an yüzde 80 tamamladığımız bu projede, kapsayıcı bir anlayışla çeşitli kurum ve firmalardan oluşan yaklaşık 500 paydaşımızın görüşünü aldık. Şu ana kadar kullanıma sunulmuş yaklaşık 150 uygulama ile ülkemizde akıllı şehir alanında öncü olan Konya'mızın bu pozisyonunu pekiştirmiş olacağız."
Ücretsiz internet noktası 100'e çıktı
Kamusal alanlarda verilen ücretsiz internet hizmetinin 100 noktaya çıkarıldığını ifade eden Altay, çalışmaların devam ettiği 40 noktanın da yıl sonunda hizmete alınacağını söyledi.
Altay, sistem merkezleri ve network yapısının yenilediklerini belirterek, belediye ile kamu kurumlarının fiber optik altyapısını 300 kilometreye çıkardıklarını anlattı.
Konya Bilim Festivali 23 Haziran'da başlıyor
Konya Bilim Festivali'nin bu yıl 2326 Haziran'da Konya Bilim Merkezi bahçesinde gerçekleştireceğini duyuran Altay, "Yüzlerce bilimsel etkinlik, bilim gösterileri, yarışmalar düzenlenecek. ASELSAN, ROKETSAN, BAYKAR, TÜBİTAK gibi devlet ve özel kurumlar ile firmalar katılım sağlayacak." diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?