Kırgızistan’ın tarihinde ilk kez demiryolu hattı inşaatına başlandı
GÜNDEM
BİŞKEK (AA) Kırgızistan'da ülke bağımsızlığı tarihinde ilk kez demir yolu hattı projesinin uygulanmasına başlandı.
Ülkenin Issık Göl Bölgesi'ndeki Balıkçı şehrinde, 186 kilometre uzunluğundaki BalıkçıKoçkorKara Keçe demir yolu hattı proje inşaatının ilk etabını oluşturan 63 kilometrelik BalıkçıKoçkor demir yolu hattının temeli törenle atıldı.
Kırgız Milli Demiryolları Şirketi tarafından hayata geçirilecek projenin temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, "Kırgızistan'da ülke bağımsızlığı tarihinde ilk kez demir yolu hattı projesini hayata geçiriyoruz. Bugüne kadar bir kilometre demir yolu hattı bile yapılmadı." ifadelerini kullandı.
BalıkçıKoçkor demir yolu hattının önemine değinen Caparov, şunları kaydetti:
"Başkent Bişkek'teki apartman dairelerinin ısıtılmasında kullanılan kömür KaraKeçe sahasındaki madenlerde çıkarılıyor. Daha sonra Balıkçı şehrindeki demir yolu istasyonuna kamyonlarla taşınıyor. İstasyondan ülke geneline vagonlarla dağıtımı gerçekleştiriliyor. BalıkçıKoçkor demir yolu hattının tamamlanmasının ardından kömür fiyatlarında düşüş olacak, kamyonların yolları tahrip etmesinin önüne geçilecek ve ekonominin gelişmesine katkı sağlayacak."
Kuzeydeki BalıkçıKoçkorKara Keçe demir yolu hattının gelecekte ülkenin güneydeki Celalabad şehri ile bağlanması hedefleniyor.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?