Katar’dan, düşük gelirli ülkelerin aşıya erişimi için 10 milyon dolarlık katkı
SAĞLIKDOHA (AA) Katar, düşük gelirli ülkelere adil ve sürdürülebilir aşı erişimini desteklemek için Küresel Aşı ve Bağışıklama İttifakına (GAVI) 10 milyon dolarlık bağışta bulunacağını belirtti.
Katar haber ajansı QNA'ya göre, Katar Kalkınma Fonu ile GAVI arasında, düşük gelirli ülkelerin aşıya erişimini sağlamak için yürütülen çabaların desteklenmesi için bir anlaşma imzalandı.
Katar Kalkınma Fonu Projeler Genel Müdür Yardımcısı Misfir eşŞehvani, yaptığı açıklamada, söz konusu anlaşmanın amacının, fakir ülkelere, aşılama yoluyla korunmanın mümkün olduğu hastalıklara karşı maddi destek sağlamak olduğunu dile getirdi.
Şehvani, Katar'ın söz konusu anlaşmayla 20212025 yılları arasında GAVI'nın programlarını desteklemek için 10 milyon dolar yardımda bulunmayı taahhüt ettiğini aktardı.
GAVI'de Kaynak Mobilizasyonu, Özel Sektör Ortaklıkları ve Yenilikçi Finans Departmanı Genel Müdürü MarieAnge SarakaYao ise Katar Kalkınma Fonu'nun gelecek 5 yıl içinde aşıya ulaşımı kolaylaştıracak bu yardımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İlginizi Çekebilir
Her 10 kişiden biri KOAH
Dünyadaki en yaygın sağlık sorunlarından biri de KOAH… Öyle ki her 10 kişiden birinde görülüyor. Hastalıktan korunmanın başlıca yolu ise sigaradan uzak durmaktan geçiyor.
Sağlık sistemimizi lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız
Sağlık Bakanı Memişoğlu, "Özel hastanelere ilişkin denetimler aralıksız devam ederken özel sağlık kurumlarına ilişkin yapısal reformlar da bakanlığımızın gündemindedir. Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız" dedi.
Dünyanın ilk akciğer kanseri aşısı denemeleri yedi ülkede başlatıldı
Dünyanın ilk mRNA akciğer kanseri aşısı, Türkiye'nin de dahil olduğu 7 ülkedeki hastalar üzerinde denenmeye başladı. Uzmanlar, bu aşının binlerce hayatı kurtarma potansiyelini "çığır açıcı" olarak nitelendiriyor.
30'u yerli 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı.