Katar Emiri ile Yunanistan Başbakanı, Doha’da ikili ilişkileri görüştü
GÜNDEM
DOHA (AA) Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile ikili ilişkilerin yanı sıra uluslararası ve bölgesel konuları ele aldı.
Katar Emirlik Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre, Emir Al Sani, Miçotakis'i başkent Doha'da kabul etti.
İki ülkeden bakanların da katıldığı görüşmede ekonomi ve yatırım başta olmak üzere çeşitli alanlarda ikili iş birliğini geliştirme yolları değerlendirildi. Taraflar ayrıca uluslararası ve bölgesel gelişmelerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Katar resmi haber ajansı QNA'ya yaptığı açıklamada, ülkesinin Katar'la ilişkilerini güçlendirmeye önem verdiğini söyledi.
Atina'nın yatırım için iyi fırsatlar sunduğunu ve iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmenin öncelikli meselesinin yatırım olduğunu ifade eden Miçotakis, Yunanistan'ın Avrupa Birliği'yle ticaretin giriş kapısı olduğunu savundu.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?