Kastamonu coğrafi işaretli ürünlerle ilgili hedefini yükseltti
GÜNDEMTaşköprü sarımsağından Tosya pirincine, Daday etli ekmeğinden siyez buğdayına 13 ürününe coğrafi işaret alan, 18 ürün için de başvuru yapan Kastamonuda şimdiki hedef dördüncü sıradan üçüncü sıraya çıkmak
KASTAMONU (AA) Kastamonu, coğrafi işaretli ürünlerinin arasına, altın gerdanlık "Tosya kıstısı"nın da eklenmesiyle Türkiye'de en çok coğrafi işaret alan iller arasında 4. sıraya yerleşti.
Taşköprü sarımsağı, Taşköprü kuyu kebabı, Pınarbaşı kara çorba, Tosya pirinci, Tosya bıçkısı, Daday etli ekmeği, Kastamonu çekme helvası, Kastamonu simidi, Devrekani hindi banduması, Kastamonu taş baskı dokuması, Kastamonu siyez bulguru, Kastamonu tiridi ve Tosya kıstısının coğrafi işaret sahibi olduğu kentte, 18 ürün için de Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yapıldı.
Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, düzenlediği coğrafi işaretlerle ilgili toplantıda yaptığı konuşmada, "Kastamonu tridi"nin ardından "Tosya kıstısı"nın coğrafi işaretli ürünler arasına eklenmesiyle ilin coğrafi işaretli ürün sayısının 13'e yükseldiğini söyledi.
Karadeniz, "Kastamonu şu anda coğrafi işaretli ürün sayısında Türkiye'de 4. sıraya geldi. Hedefimiz 3. sıraya yükselmek. Bu hedefe çok yaklaştık." dedi.
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) Kastamonu'nun yoğun bir katılım gerçekleştirdiğini dile getiren Karadeniz, standın EMITT 2020'de bölge tanıtımını yansıtan en iyi stant seçildiğini belirterek, coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımına katkı sunan standın hazırlanmasında emeği geçenleri kutladı.
Toplantının devamında coğrafi işaret alınması için başvuruda bulunulan ürünlerle ilgili yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?