Kartal’da Uluslararası Halk Oyunları Festivali başladı
GÜNDEM
İSTANBUL (AA) Kartal Belediyesinin düzenlediği Uluslararası Halk Oyunları Festivali, kortej ve konuk halk dansları topluluklarının gösterileriyle başladı.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 1977 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Ali Büklü tarafından ilk kez düzenlenen ve belli aralıklarla yapıldıktan sonra uzun süre ara verilen festival, yeniden düzenlenmeye başlandı.
Acıbadem Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Halk Oyunları Festivali'ne Türkiye ile birlikte 9 ülkeden 13 halk dansları grubu ve 850'ye yakın sanatçı katıldı.
Festivalin açılışı dolayısıyla konuk dans grupları ve sanatçıların da katılımıyla Kartallı Kazım Meydanı'ndan Kartal Meydanı'na kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Korteje Kartal sakinleri de büyük ilgi gösterdi.
Konuk gruplar ve sanatçılar daha sonra Kartal Meydanı'nda kurulan sahnede gösteriler sundu.
Kartal Belediye Başkanı Başkan Gökhan Yüksel, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Uluslararası Halk Oyunları Festivali'ni hayata geçirmekten gurur duyduklarını dile getirdi.
Zor günler yaşanırken kültür ve sanatın "ilaç gibi geldiğini" ifade eden Yüksel, "Hemen yanı başımızda UkraynaRusya'yı hep beraber takip ettik. O zulmü, o gözyaşını beraber gördük. Ama burada bugün Hırvatistanlı misafirlerimiz Türkçe bir şarkı söyleyebiliyor. Kültür sanatın bu etkileşimi, dostluğu ve kardeşliği var. Barışı en kolay yakalayabildiğimiz kültür sanat faaliyetleri Kartal'da her zaman devam edecek. Biz, inadına kültür sanat, inadına kardeşlik, inadına dostluk diyeceğiz." dedi.
Festival 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne kadar Kartal'ın çeşitli noktalarında devam edecek.
İlginizi Çekebilir
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?
Yetkisiz çakar ve ruhsatsız silaha cezalar arttırıldı
Yetkisiz çakar kullanımına ve ateşli silahlara yönelik cezaların artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Cumhur İttifakı'nda görüş ayrılığı yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türk milletinin özüdür. Yedi düvel topuyla tüfeğiyle üzerimize gelse bile ilke ve irademizden milim taviz vermedik, vermeyeceğiz" dedi.