Karadenizli balıkçılar av yasağının başlamasıyla bakım ve onarım çalışmalarına başladı
GÜNDEM
TRABZON (AA) Karadenizli balıkçılar, bugün sona eren av sezonuyla ağlarda ve teknelerde bakım, onarım çalışmalarına başladı.
1 Eylül 2021'de yeni sezona palamut ve hamsi avı ile başlayan Karadeniz'deki balıkçılar, denizlerdeki av yasağının başlamasıyla teknelerini limanlara yanaştırdı.
Gelecek sezonun hazırlıklarına şimdiden başlayan balıkçılar, yırtılan ağları onararak teknelerinin tamirat işlemlerini gerçekleştiriyor.
Çarşıbaşı ilçesi Yoroz Limanı'ndaki gırgır teknesinde çalışan Yılmaz Genç, AA muhabirine, yaşadıkları bazı sorunlara rağmen sezonu iyi kapattıklarını söyledi.
Balıkçı gemilerinin bir süre sonra yurt dışındaki denizlere açılacağını aktaran Genç, "Her sene olduğu gibi bu yıl da hamsi avı Abhazya bölgesinde oldu. Tekneler mecburen o bölgelere geçtiler. Ayrıca ilerleyen zamanlarda Moritanya ve Afrika ülkelerinin yer aldığı denizlere açılacağız. Şu anda paydos yaptık. Ağların tamiratı ve teknelerin bakımı yapılıyor. Sezon açıldığı zamanda ağlarda yine onarım olacak. Şimdi yırtıklar dikiliyor o zaman da palamut veya istavrit için diğer ağlar hazırlanacak." dedi.
Genç, gırgır teknelerinin limandaki işlemlerin ardından tersanelerde bakıma gireceğini kaydetti.
Ağların üzerinde yer alan mantarların kopan kısımlarını tamir eden Mehmet Akyazı ise hamsi açısından verimli bir av sezonu yaşadıklarını, Gürcistan başta olmak üzere İğneada ve Sinop gibi bölgelerde avlanmayı sezon boyunca sürdürdüklerini ifade etti.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?