Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Başkanı Köksal, görevine başladı
GÜNDEMKaradeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Başkanı Dr. Serhat Köksal ”Bölgeye tekrar güzel günlerin geleceğine olan inancımı koruyor; krizi yönetmek, bölge genelinde hedeflenen yatırımları gerçekleştirmek ve hissedarların bölgesel iş birliğini ve kalkınmayı artırma vizyonuna katkıda bulunmanın hepimizin ortak sorumluluğu olduğuna inanıyorum”
İSTANBUL (AA) Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası'nın yeni başkanı Dr. Serhat Köksal, görevine başladı.
Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası'ndan (BSTDB) yapılan açıklamaya göre, BSTDB'nin yeni başkanı Dr. Serhat Köksal, 16 Temmuz 2022 tarihinden itibaren dört yıl süreyle göreve yapacak. Köksal, Türkiye Cumhuriyeti'nin adaylığını takiben, Banka'nın 25 Şubat 2022 tarihinde yapılan özel yönetim kurulu toplantısında oy birliği ile seçildi. Köksal, Temmuz 2018'den bu yana bankayı yöneten Dmitry Pankin'in yerini aldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Köksal, "Bölgenin içinden geçtiği bu zorlu süreçte, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası'na liderlik etme sorumluluğunun şahsıma emanet edilmesinden onur duyuyorum. Bölgeye tekrar güzel günlerin geleceğine olan inancımı koruyor; krizi yönetmek, bölge genelinde hedeflenen yatırımları gerçekleştirmek ve hissedarların bölgesel iş birliğini ve kalkınmayı artırma vizyonuna katkıda bulunmanın hepimizin ortak sorumluluğu olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.
Dr. Serhat Köksal kimdir?
40 yaşındaki Köksal, Türkiye'de doğdu. Türkiye İstatistik Kurumu'nda bilirkişi olarak başladığı görevine, Anayasa Mahkemesi Genel Sekreter Yardımcısı olmadan önce yedi yıl Sayıştay Başdenetçisi olarak görev yaptı. 2017 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Dış Ekonomik İlişkiler Dairesi Genel Müdür Yardımcısı olarak katıldı ve Ağustos 2020'de Daire Başkanı oldu. BSTDB'deki görevine başlayana kadar bu görevini sürdürdü. T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndaki görevi boyunca ülkenin uluslararası finans kuruluşlarına katılımı, yatırım ve finansal ilişkiler ve bölgesel ekonomik iş birliğinden sorumlulukları arasındaydı.
20202022 yıllarında Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası ve Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu'nda Türkiye'yi temsil eden Köksal, kariyeri boyunca, Türkiye'deki kamu ve kritik altyapı projelerinin (hastaneler, otoyollar, santraller) uygulanması ve denetiminde aktif olarak yer aldı.
Köksal, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden İşletme Yüksek Lisansı, Warwick Üniversitesi'nden (İngiltere) Muhasebe ve Finans alanında Yüksek Lisans ve Ankara Üniversitesi'nden (Türkiye) Muhasebe ve Finans alanında Doktora derecesine sahip bulunuyor. Köksal’ın bankacılık ve finans alanlarında çeşitli akademik yayınları da bulunuyor.
Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası
Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası, Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Moldova, Romanya, Rusya, Türkiye ve Ukrayna tarafından kurulan uluslararası bir finans kuruluşu olarak öne çıkıyor. BSTDB`nin merkezi Yunanistan'ın Selanik kentinde bulunuyor. BSTDB kamu ve özel sektöre ticaret finansmanı ve projelere kredi, kredi hattı, öz sermaye ve teminat sağlayarak üye ülkelerdeki ekonomik kalkınmayı ve bölgesel iş birliğini destekliyor. Bankanın kayıtlı sermayesi 3,45 milyar avrodur. BSTDB uzun vadede Moody's "Baa1" ve Standard and Poor`s "A" olarak değerlendirdi. Daha fazla bilgi için www.bstdb.org sitesini ziyaret edilebiliyor.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?